Goluri pentru toată lumea, în testul cu HM Buzău: 42-28 (22-10)!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au disputat, în această seară, în Sala „Olimpia”, începând cu ora 17.00, un meci de verificare în compania formaţiei CS HM Buzău, locul 2 în Seria A a Diviziei A la finalul turului, la egalitate de puncte cu prima clasată, Danubius Galaţi. Cum era de aşteptat, diferenţa dintre cele două eşaloane a fost evidentă, fetele noastre, chiar şi cu câteva absenţe importante, reuşind să se impună la scor: 42-28 (22-10).

Oaspetele au condus doar în primul minut, cu 1-0, după care tăvălugul ploieştean s-a rostogolit cu eficienţă maximă, defensiva agresivă şi contraatacurile devastatoare ducând rapid diferenţa dintre cele două formaţii la 4-1, 6-3, 8-4, 13-7 şi, cu patru minute înainte de pauză, 20-9. Prima parte s-a încheiat cu cea mai mare diferenţă, 22-10, şi, chiar dacă în debutul părţii secunde, profitând de numeroasele schimbări făcute de Neven Hrupec, buzoiencele au părut să fie capabile să revină puţin pe tabelă, ele înscriind primele patru goluri ale reprizei, totul a fost doar o iluzie. Cu Daciana Balaban şi Alla Sheiko având poftă de joc şi tinerele rulate de Neven Hrupec în jurul lor dornice să arate ce pot, CSM-ul a impus ritmul şi a refăcut ecartul de la pauză (28-16, minutul 39), urcându-l, apoi, până la 16 goluri: 40-24 (54) sau 42-26 (57). Ultimele două goluri le-au aparţinut oaspetelor, aşa că, la final, tabela a indicat 42-28 în favoarea fetelor noastre.

Antrenorul Neven Hrupec a început meciul cu Tatalovic – Vasilescu (2 goluri), Dmitrovic (7, 3 din „7 metri”), Burtea-Shutska (1), N. Tudor (3), Gavrilă (2) şi Farcău (4), apelând, pe parcurs, la toate jucătoarele disponibile: A. Dumitru, C. Mititelu – Chiricuţă (6 goluri), Sheiko (5), Boştină (3), Balaban (3), Florea (3, 1 din „7 metri”), A. State (1), A. Şerban (2).

Nu au evoluat, din cauza unor probleme medicale, Mihaela Tivadar, Ivana Bozovic şi Izabela Mitrescu, plus Elena Şerban şi Ionela Dinu, cu accidentări mai vechi, situaţie în care, pe lângă Andra State, care a prins şi meciurile amicale de la Brăila şi Craiova, au fost convocate şi folosite alte două junioare ale clubului: portarul Cristina Mititelu şi centrul Anisa Şerban. Totodată, cu prilejul partidei din această seară a fost văzută la lucru şi extrema dreaptă Ştefania Florea, care a evoluat în tur la Măgura Cisnădie şi, fiind liberă de contract, ar putea face obiectul unui transfer. În ceea ce o priveşte pe Oana Ionescu, ea se află acasă, la Timişoara, unde efectuează un control amănunţit pentru a afla cât de gravă este accidentarea la tendon suferită înaintea turneului de la Brăila.

În perioada următoare, fetele vor continua să se antreneze, dar vor beneficia şi de câteva zile libere, în intervalul 24-27 decembrie şi 31 decembrie – 1 ianuarie. Ele nu vor încheia anul 2015 înainte de a disputa un ultim meci amical, pe 30 decembrie, pe terenul campioanei CSM Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.