Toată lumea pe podium la Cupa „Moş Crăciun” la judo!

La sfârşitul săptămânii trecute, secţia de judo a clubului nostru a organizat Cupa „Moş Crăciun”, o competiţie rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani şi desfăşurată tip „Safari”, cu mai multe probe ce le-au pus la încercare micilor sportivi diferite abilităţi. Acest model de competiţie a fost introdus în judo de Cătălin Petre, care a activat mulţi ani ca sportiv şi antrenor în Germania, şi presupune împărţirea copiilor în grupe de câte 4, în funcţie de vârstă şi greutate, şi implicarea lor în probe diverse, cu elemente de gimnastică, îndemânare, echilibru, mers printre jaloane, exerciţii la spalier, frânghie, plus demonstraţii de procedee tehnice din judo. La totul se adaugă şi un chestionar cu întrebări legate de sportul practicat (precum numele clubului la care activează, din ce ţară provine judo, cum se numeşte campioana olimpică a României la judo şamd), pe care copiii îl completează individual sau, unde este cazul, cu ajutorul părinţilor.

Peste 100 de copii au participat la întrecerea din acest an şi toţi au plecat fericiţi acasă, atât pentru că au urcat pe podium (în fiecare grupă de patru sportivi s-au acordat locul I, locul al II-lea şi locul al III-lea, aceasta fiind regula din judo), cât şi datorită diplomelor şi cadourilor constând în dulciuri, oferite de club, şi produse Colgate-Palmolive. Evenimentul de sâmbătă a fost deschis de un scurt speech al coordonatorului sportiv al CSM Ploieşti, Cristian Nica, în cadrul căruia antrenorii şi sportivii au fost felicitaţi pentru performanţele din 2015 şi li s-a urat succes în perspectiva anului care stă să înceapă.

De pregătirea micilor sportivi implicaţi în acţiunea de sâmbătă s-au ocupat Mihai Trandafirescu, Cătălin Petre, Doru Munteanu, Roxana Prună, Andrei Căpăţână şi Florin Daneş.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.