Construită în perioada 1970-1972, după un proiect realizat de arhitectul Gheorghe N. Dumitrescu şi avândul drept şef de proiect pe arhitectul Valentin Dumitrescu, Sala Sporturilor „Olimpia” s-a numit, o bună perioadă de timp, Sala Sporturilor „Victoria”, având o capacitate de 2.100 de locuri, toate amplasate într-o singură tribună.

În 2011, au început lucrările pentru consolidarea şi modernizarea sălii, iar pe 4 octombrie 2013, cu prilejul unui meci amical de baschet între CSU Asesoft Ploieşti şi Steaua Bucureşti, a fost inaugurată noua construcţie.

Sala „Olimpia” are acum două tribune, cu o capacitate totală de circa 3.000 de locuri, o suprafaţă la standardele impuse de federaţiile internaţionale de resort pentru desfăşurarea competiţiilor internaţionale de baschet, handbal, volei şi gimnastică, o sală de încălzire la subsol, patru vestiare cu dușuri și grupuri cialis sanitare pentru sportivi, două vestiare pentru arbitri, o sală destinată conferințelor de presă, saune, bazine de recuperare şi stație antidoping.

În cadrul complexului, mai există terenuri de tenis de câmp, tenis cu piciorul, baschet, volei şi minifotbal în aer liber, ce pot fi închiriate de amatorii de sport.

TARIFE

Adresă: Str. Mareşal Averescu, nr. 18, Ploieşti
Telefon: 0792.40.97.35