Înfrângere nedreaptă pe un teren minat

Repetând, parcă, scenariul primelor două partide ale sezonului, de la Galaţi şi, de pe teren propriu, cu Politehnica Iaşi, baschetbalistele de la CSM Ploieşti au fost foarte aproape să dea lovitura la Tg. Secuiesc, împotriva unei echipe care s-a bucurat de sprijinul necondiţionat al arbitrilor. Din păcate, atunci când astfel de tertipuri prind rădăcini de la sfert la sfert şi de la minut la minut, chiar şi inspiraţia de moment a Ioanei Ghizilă şi a colegelor sale trece în plan secund şi anulează orice şansă de izbândă.

După două partide în care au lăsat o impresie bună, dar în care au căzut pe final, din cauza lipsei de experienţă şi a precipitării la finalizare, fetele Loredanei Munteau s-au deplasat în Covasna hotărâte să obţină prima victorie, tocmai în faţa liderului seriei a 2-a. Şi cum după prima repriză, ploieştencele erau în grafic, graţie unui joc precis în defensivă şi a unui atac bine regizat de Denisa Moldoveanu şi Ioana Ghizilă, arbitrii s-au hotărât să treacă la catedră după pauză şi să le dea aripi gazdelor. În condiţiile date, ardelencele au răsturnat tabela pe finalul sfertului 3 şi, chiar dacă CSM Ploieşti a forţat revenirea în secvenţa decisivă, arbitrii au mai scos un „iepure din joben” şi au pedepsit prin fault orice „tentativă” de contact.

„La jumătatea sfertului 4, am ajuns în imposibilitatea de a ne mai apăra. Fetele erau pedepsite la orice atingere, iar gazdele fie ajungeau imediat la libere, fie aruncau din acţiune, profitând de faptul că defensiva noastra nu mai funcţiona la aceiaşi parametri din debutul partidei. A fost un arbitraj de-a dreptul scandalos, dar aşa se întâmplă când joci în deplasare împotriva unei echipe care şi-a propus promovarea şi are sprijin din toate direcţiile. Cu siguranţă, la Ploieşti lucrurile vor sta cu totul altfel şi ne vom putea bate de la egal la egal cu această echipă care nu a fost cu nimic mai presus ca noi”, a declarat, la final, antrenoarea Loredana Munteanu.

Etapa viitoare, CSM Ploieşti va juca pe teren propriu, duminică, 29 noiembrie, împotriva echipei satelit a prim-divizionarei CSM Târgovişte.

 

ACS Tg. Secuiesc – CSM Ploieşti 56-48 (20-22)Scorul pe sferturi:  10-12, 12-12, 16-10, 18-14

CSM Ploieşti: Savu (14 puncte), Ghizilă (14), Moldoveanu (7), Stan (5), Ilaş (2p), Casale (4p), Popescu (2p), Ionescu (2p), Stănică, Funieru.

Antrenor: Loredana Munteanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.