Reduta Zalăului nu s-a predat nici de data aceasta

O victorie la Zalău rămâne misiune imposibilă pentru handbalul feminin ploieştean din ultimul deceniu, nici echipa construită în această vară la CSM Ploieşti, care a avut un start promiţător de sezon, nereuşind să se impună în fieful lui Gheorghe Tadici. Într-un meci contând pentru etapa a III-a a Ligii Naţionale feminine, Mihaela Tivadar şi colegele sale s-au recunoscut, astăzi, învinse în sala de la poalele Meseşului, scor 29-30, la capătul unei partide în care cele două formaţii şi-au împărţit reprizele, nu însă şi deciziile de arbitraj.

Elegant, antrenorul echipei noastre, Neven Hrupec, a preferat la final să vorbească doar despre elevele sale, apreciind că „adversarele au făcut o primă repriză bună, iar noi am jucat mai bine în a doua, ceea ce nu a fost însă suficient pentru a obţine un rezultat bun. Prefer să nu vorbesc prea mult, ci doar să spun că am făcut prea multe greşeli pe care va trebui să lucrăm pentru a le elimina. Fetele s-au luptat, au avut atitudine, dar atât s-a putut în această deplasare. După ce voi analiza jocul, o să le spun doar fetelor ce nu a mers şi vom încerca, la antrenamente, să corectăm greşelile, pentru că vine meciul cu Vâlcea, pe care trebuie să îl câştigăm”.

Partida a fost echilibrată în primele minute, CSM-ul conducând cu 1-0 şi 2-1, dar având mari probleme în a o opri pe golghetera gazdelor, Claudia Constantinescu. De la 6-5 pentru Zalău (minutul 13), au urmat 5 goluri consecutive ale amfitrioanelor, pe care nici time-out-ul solicitat de Neven Hrupec, la 10-5, nu le-a putut opri. După 11-5, diferenţa s-a menţinut constantă până aproape de interval, eforturile „căpitanului” Mihaela Tivadar, autoare a 5 goluri în primele 30 de minute, oferind formaţiei noastre un ecart ceva mai acceptabil la pauză, de doar 4 goluri: 18-14.

Fusese însă repriza Claudiei Constantinescu, care şi-a trecut în cont 9 reuşite, interul propus „naţionalei” de Gheorghe Tadici izbutind să le păcălească de fiecare dată pe Tatalovic şi Şerban.

Imediat după pauză însă, se părea că lucrurile revin pe făgaşul dorit de fetele noastre, I. Dinu, Dmitrovic şi Tivadar (2) înscriind rapid patru goluri care au adus CSM-ul la o singură „lungime” de Zalău: 19-18 (minutul 36). Gazdele au avut însă puterea să se desprindă iar la trei goluri (21-18, 22-19), forţându-l, astfel, pe Neven Hrupec să ceară, din nou, un time-out ce părea să aibă efect: Dmitrovic a făcut 22-20 şi speranţele renăşteau.

A ieşit însă la rampă Sabine Klimek, cu trei reuşite consecutive, iar de la 25-20 (minutul 43), misiunea obţinerii un rezultat bun pentru CSM Ploieşti părea aproape imposibilă. Zalăul s-a dus, chiar, la 29-23 (minutul 47) şi 30-24 (minutul 49), iar Hrupec a solicitat ultimul timp de odihnă, în speranţa că poate găsi soluţia miraculoasă pentru ultimele zece minute. Şi nu a fost departe de o „remontada” incredibilă, pentru că elevele sale au făcut un final de meci senzaţional, reuşind să înscrie cinci goluri fără să primească vreunul, chiar dacă au fost, la 30-27, circa trei minute în care echipa noastră a evoluat în inferioritate numerică, inclusiv dublă, pentru o eliminare a Cătălinei Preda şi o alta la bancă. Tadici a cerut două time-out-uri în acest interval de timp, iar echipa sa a reuşit să păstreze posesia în ultimul minut al partidei, profitând şi de atitudinea îngăduitoare a unei brigăzi de arbitri ce s-a prezentat sub nivelul CSM-ului din prima repriză sau al Zalăului, din cea de-a doua.

Pentru CSM Ploieşti urmează o săptămână cu antrenamente şi un meci cu HCM Râmnicu Vâlcea, în Sala „Olimpia”, ce ar putea avea loc luni, 14 septembrie, într-un cuplaj cu jocul băieţilor, cu Potaissa Turda. Vom reveni cu informaţii în momentul în care FRH şi televiziunea care deţine drepturile de a transmite partidele din Liga Naţională de handbal se vor pune de acord în privinţa programării celor două confruntări.

Foto: sportulsalajean.ro

 

HC Zalău – CSM Ploiești 30-29 (18-14)

 

HC Zalău: Diaconu, Inculeţ, Ad. Mureşan – Cl. Constantinescu (11 goluri), Klimek (8), Bardac (4), Bloj (4), D. Puiu (1), G. Bazon (1), Tamaş (1), Rob, Şt. Lazăr, Cârligeanu, Onicaş şi Al. Lazăr. Antrenor: Gheorghe Tadic.

CSM Ploieşti: Tatalovic, E. Şerban – Tivadar (11 goluri), Dmitrovic (7), I Dinu (3), N. Tudor (3), Shutska-Burtea (2), Farcău (2), C. Preda (1),  Chiricuţă, Al. Caraşol, Ad. Vasilescu, Gavrilă şi Bozovic. Antrenor: Neven Hrupec.

Arbitri: Anton Drăgănescu şi Adrian Eremia (ambii din Gorj).

Observator FRH: Ioan Chira (Maramureş).

Leave a Reply

Your email address will not be published.