Dezamăgire pe Bega: Politehnica Timişoara – CSM Ploieşti 29-26 (18-12)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti rămân fără vreun punct în clasament şi după etapa a IV-a a Ligii Naţionale, ei pierzând astăzi cu 29-26 (18-12) partida susţinută în deplasare pe terenul celor de la CSU Politehnica Timişoara. Eşecul s-a conturat încă din prima parte a întâlnirii şi a fost posibil în condiţiile în care, în absenţa lui Milan Rasic, defensiva a şchiopătat serios în special până la pauză, iar atacul n-a avut limpezimea din partidele anterioare, golurile venind mai degrabă din realizări individuale, decât în urma schemelor pe care le-am văzut în primele trei etape. Şi a mai fost ceva: un concurs de „luat la ţintă” portarul advers, macedoneanul Zlatko Daskaloski adunând peste 15 intervenţii, dintre care multe au fost mai degrabă şuturi trimise în el de elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu.

CSM-ul a fost în meci doar în primul sfert de oră, în care atacul a mers bine şi a compensat „găurile” din defensivă, scorul de 10-10 înregistrat după doar 16 minute de joc arătând două formaţii care au uitat să se apere. Din momentul în care portarul gazdelor a început să ghicească şuturile ploieştenilor, au apărut problemele: Timişoara a început să se desprindă şi, chiar dacă Dragoş Dobrescu a solicitat time-out la 14-10, ecartul de pe tabelă a crescut până la şapte goluri: 18-11, în minutul 29. Răzvan Farcaş a avut ultima reuşită a primei părţi, pentru că Timofte, respectiv Turcu au ratat câte o lovitură de la „7 metri” în ultimul minut, şi s-a intrat la cabine cu 18-12 în favoarea bănăţenilor. Un rezultat cu atât mai nesatisfăcător pentru CSM Ploieşti, cu cât adversarii au avut şi cinci eliminări de câte „2 minute” de-a lungul primei părţi, evoluând o treime din timp în inferioritate numerică.

Nici debutul reprizei secunde n-a fost încurajator, pentru că ploieştenii au ratat primele două atacuri deşi au avut inclusiv dublă superioritate numerică, iar Halcă a făcut 19-12. Szopka a reuşit să compenseze, cât de cât, nereuşitele colegilor săi în atac, închizând poarta în câteva situaţii limită, dar Timişoara a stat permanent la 4-5 goluri în faţă, antrenorul Pero Milosevic permiţându-şi ca, pe final, să-i introducă şi pe tinerii Neamţu sau Cl. Şimicu. Două contraatacuri ploieştene din ultimul minut au făcut ca scorul final să fie 29-26, identic cu cel din runda anterioară, cu Steaua, dar după o evoluţie net inferioară, care n-a lăsat loc de prea multe speranţe.

În runda următoare, CSM Ploieşti va evolua pe teren propriu în compania Potaissei Turda, meciul urmând să fie programat, foarte probabil, luni, 14 septembrie.

 

CSU Politehnica Timişoara – CSM Ploieşti 29-26 (18-12)

 

Sala: „Constantin Jude”. Spectatori: 500.

CSU Politehnica: Daskaloski – Lasica (5 goluri), Halcă (4), Fenici (5), Pejovic (2), Chikovani (6, 2 din „7 metri”), Timofte (5, 3 din „7 metri”). Au mai jucat: Vâlceanu – Păiuş, Grigoraş (2), L. Ştefan, Santeiu, Neamţu, Cl. Şimicu. Antrenor: Pero Milosevic.

CSM Ploieşti: Antonaru (5 intervenţii) – Tărîţă (3 goluri), Capotă (2), Zamfir, Telepnev, R. Farcaş (7, 1 din „7 metri”), Al. Farcaş (2). Au mai evoluat: Szopka (10 intervenţii) – Turcu (3, 1 din „7 metri”), Abu Hassan (4, 1 din „7 metri”), Dragnea (5), Botezatu, Hoinaru, Stăncioiu. Antrenor: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Constantin Din şi Sorin Dinu (Bucureşt/Bucureşti).

Observator FRH: Zamfir Mesaros (Maramureş).

 

Statisticile partidei

Lovituri „7 metri”: 6/1 ratată (Timofte) – 6/3 ratate (Al. Farcaş, Turcu, Dragnea).

Eliminări „2 minute”: 9 (Pejovic – 2, Halcă, Lasica – 2, Păiuş – 2, Santeiu – 2) – 7 (Zamfir – 2, Capotă – 2, Dragnea, R. Farcaş, Al. Farcaş).

Leave a Reply

Your email address will not be published.