David Ilie, medaliat cu aur la Cupa României la Box pentru Tineret!

David Ilie, medaliat cu aur la Cupa României la Box pentru Tineret!

Sportivul secţiei de box a CSM Ploieşti, David Iulian Ilie, a „măturat” cu toţi adversarii de la categoria „71 kg” la Cupa României la Box pentru Tineret şi se întoarce de la Brăila cu medalia de aur la gât! Nimeni altul decât fiul fostului campion naţional de amatori şi campion intercontinental în versiunea IBF, Iulian „Cobra” Ilie, David a făcut spectacol în competiţia din această săptămână şi a urcat pe prima treaptă a podiumului după un parcurs cu patru victorii, toate obţinute fără mari emoţii.

Astăzi, în finală, el a trecut la puncte de favoritul categoriei, Alexandru Cărare, campion naţional de juniori şi medaliat cu bronz la „europenele” de anul trecut, de la Montesilvano (Italia), la categoria „66 kg”. David Ilie a arătat un box de calitate, a ştiut să-şi ţină adversarul la distanţă graţie alonjei superioare şi să lovească la momentul oportun, o „directă” bine ţintită în bărbia lui Cărare determinându-l pe arbitru să-l numere pe acesta în prima repriză. Decizia a venit, până la urmă, la puncte, cu scorul de 4-1.

David Iulian Ilie a început boxul sub comanda lui Titi Tudor la CSM Ploieşti, dar în ultimii ani s-a antrenat în Suedia, sub supravegherea tatălului său, Iulian „Cobra” Ilie, familia fostului boxer stabilindu-se temporar în ţara din nordul Europei. David este campion al Suediei, iar acum a venit în ţară pentru a reprezenta CSM Ploieşti la competiţia de la Brăila.

Aurul cucerit de David Ilie nu este singurul obţinut de CSM Ploieşti la Cupa României, un alt elev al lui Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea, Daniel Gherghe, reuşind să obţină medalia de argint la categoria „60 kg” după un parcurs cu două victorii şi o înfrângere suferită în finală în faţa favoritului Iosif Bândulă (Potaissa Turda).

Parcursul sportivilor de la CSM Ploieşti la Cupa României de Tineret a fost următorul:

David Iulian Ilie (71 kg)

Turul 1 – victorie prin abandon în Repriza 1 la Ilie Vîlcu (CSŞ Râmnicu Vâlcea);

Sferturi de finală – victorie la puncte, 5-0, în faţa lui Antonio Dumitru (Târgu Jiu);

Semifinale – victorie la puncte, 5-0, în faţa lui Tudor Ştefan Andronache (Oneşti);

Finală – victorie la puncte, 4-1, în faţa lui Alexandru Cărare (Oneşti).

Daniel Gherghe (60 kg)

Sferturi de finală – victorie prin RSC (Referee Stop Contest) Repriza 1 la Nicolas Bobean (Reşiţa);

Semifinale – victorie la puncte, 5-0, în faţa lui Vasile Teodor Lupşa (Brăila);

Finală – înfrângere la puncte, 5-0, în faţa lui Iosif Bândulă (Potaissa Turda).

Cosmin Bănică (54 kg)

Sferturi de finală – înfrângere la puncte, cu 4-1, în faţa lui Angelo Covaci (Crişul Oradea).

Galerie foto: