Box: Fabian Stroe, medaliat cu aur la Turneul Internaţional „Dracula Open”, de la Arad!

Box: Fabian Stroe, medaliat cu aur la Turneul Internaţional „Dracula Open”, de la Arad!

Sportivii secţiei de box a CSM Ploieşti au participat, în această săptămână, la Turneul Internaţional „Dracula Open”, o competiţie de juniori desfăşurată în Sala de Sport a Universităţii „Aurel Vlaicu”, din Arad şi la startul căreia s-au aflat 361 de sportivi din 25 de ţări.

Dintre sportivii pregătiţi de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea, cea mai importantă performanţă a fost realizată de Fabian Stroe, care a reuşit să obţină medalia de aur a categoriei „52 kg” după patru victorii clare. El a trecut, pe rând, de Raul Mustaţă (România), Raul Asadullaev (Azerbaidjan) şi Horvath Andras (Ungaria), pentru ca, în finală, să-l învingă fără drept de apel pe românul Marian Petrache, sportivul… titular al lotului naţional de juniori al României.

Alte trei medalii, toate de bronz, au fost obţinute la feminin de Cristina Căldărariu (52 kg), Geanina Bănică (57 kg) şi Ecaterina Ene (70 kg).

Din păcate, Daniel Gherghe a trecut în primul tur de bulgarul Dino Toniev, dar s-a accidentat în meciul cu slovacul Matus Janicek şi a ratat şansa de a lupta pentru o medalie.

Ceilalţi sportivi care au reprezentat CSM Ploieşti în competiţia de la Arad – Andrei Virson şi Cătălin Bănică (46 kg), Mihai Muşat (48 kg) şi Ştefania Ţăndărescu (48 kg) – au pierdut în primul tur.

„Mă bucur pentru Fabian pentru că a demonstrat că are valoare şi nu a stat la discuţii cu niciun adversar, inclusiv cu sportivul selecţionat la lotul naţional de juniori al României. La ceilalţi, a fost şi puţină neşansă la tragerea la sorţi, unii având parte de adversari foarte buni, campioni europeni, medaliaţi la europene sau campioni ai României, dar s-a văzut şi lipsa de experienţă, puţinele meciuri de verificare contând foarte mult la un boxer”, ne-a declarat coordonatorul secţiei de box a clubului, maestrul Titi Tudor.

 

Galerie foto: