Baschet, Liga Naţională: victoria, singura variantă la Târgu Jiu!

Baschet, Liga Naţională: victoria, singura variantă la Târgu Jiu!

Liga Naţională de Baschet Masculin îşi derulează, în acest weekend, meciurile primei etape a returului primei faze, cea în care echipele sunt împărţite pe conferinţe, iar CSM Petrolul Ploieşti joacă în deplasare, cu CSM Târgu Jiu, mâine seară, de la ora 18:00. Echipa noastră a încheiat turul pe locul al 4-lea al Conferinţei A, la egalitate de puncte cu ocupanta poziţiei a 3-a, BC CSU Sibiu, care o devansează, momentan, doar datorită meciului direct, iar obiectivul clasării în zona 1-5, care asigură evitarea play-out-ului, pare perfect realizabil după prima jumătate a acestei faze.

Întâlnind singura echipă din Conferinţa A care nu a reuşit să obţină vreo victorie în acest sezon, obiectivul băieţilor nu poate fi altul decât victoria, chiar dacă formaţia gorjeană vine după două meciuri în care a arătat mult mai bine decât în debutul sezonului: a pierdut la Craiova 89-75, însă doar după un ultim sfert dezastruos, 13-32, şi a cedat, joi, acasă, în faţa Sibiului, 74-77, după ce a condus la pauză cu 44-25!

„Suntem favoriţi prin prisma clasamentului şi a jocului prestat în acest sezon, dar asta nu înseamnă că ne considerăm dinainte învingători. Am sesizat şi noi creşterea din jocul adversarilor din ultima vreme şi suntem conştienţi că trebuie să fim la un nivel bun şi să ne respectăm planul de joc pentru a ne asigura victoria”, spune coordonatorul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan.

În perspectiva meciului de la Târgu Jiu, antrenorul Mihai Popa nu se confruntă cu probleme de lot.

Programată mâine seară, la ora 18:00, partida va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Ciprian Stoica, Amalia Marchiş şi Octavian Goina, iar comisar din partea FRB va fi Radu Vaida. Întâlnirea va putea fi urmărită prin intermediul transmisiei asigurată de canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.