Gimnastică ritmică: CSM Ploieşti, din nou campioană naţională de junioare în concursul pe echipe!

Gimnastică ritmică: CSM Ploieşti, din nou campioană naţională de junioare în concursul pe echipe!

La un an şi trei săptămâni de la premiera din Sala de la Dobroeşti, de a câştiga titlul de campioană naţională de junioare în proba pe echipe, secţia de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti a reuşit, în acest weekend, să repete memorabila performanţă cu prilejul Campionatelor Naţionale de Junioare şi Senioare, găzduite de Sala Apollo, din Capitală. În componenţa Miruna Ciocîrlan – Sabina Enache – Anisia Drăgan (doar prima dintre sportive „recidivează” în acest an, în 2018 colegele sale fiind Denisa Stoian şi Gabriela Constantin), echipa pregătită de Simona Puiu şi Liliana Băescu a cucerit medaliile de aur după evoluţii foarte bune ale fetelor, podiumul fiind completat de CSU Braşov şi CSŞ1 Timişoara.

Fetele s-au prezentat bine şi în concursul individual compus, mai experimentata Miruna Ciocîrlan obţinând locul al 3-lea şi, implicit, medalia de bronz (după Laura Aniţei – CSŞ Unirea Iaşi şi Anneliese Drăgan – CS Sportul Studenţesc Bucureşti), pentru ca mezinele Sabina Enache şi Anisia Drăgan să ocupe locurile 6, respectiv 13. Tot la “junioare”, în finalele pe obiecte, Miruna a obţinut patru medalii de bronz (la coardă, minge, măciuci şi panglică), iar Sabina Enache a fost a 5-a la coardă şi minge şi a 6-a la panglică.

Din păcate, Gabriela Constantin a lipsit la ediţia din acest an din cauza unei probleme medicale, ea fiind operată recent de menisc, la genunchiul piciorului drept.

Dacă, în urmă cu un an, trăia ineditul câştigării titlului de campioană naţională pe echipe la nivel de junioare, secţia de gimnastică a CSM Ploieşti s-a aflat, de această data, în faţa unei alte premiere de care, cu siguranţă, Liliana Băescu şi Simona Puiu au fost extrem de mândre: clubul a fost reprezentat, pentru prima oară în concursul senioarelor, de către Denisa Stoian. Iar tânăra sportivă s-a prezentat promiţător, reuşind să ocupe locul al 4-lea la individual compus, după Denisa Mailat (CSA Steaua Bucureşti), Andreea Verdeş (CSŞ Unirea Iaşi) şi Sonia Ichim (CSM Arad), obţinând locul al 4-lea la cerc şi măciuci şi locul al 5-lea la minge şi panglică.

În urma performanţelor de vineri şi sâmbătă, Miruna Ciocîrlan, Sabina Enache şi Denisa Stoian au obţinut şi calificarea pentru Cupa României, competiţie ce va avea loc luna viitoare, tot la Bucureşti.