Fraţi de aur: boxerul George Dumitrescu a devenit campion naţional de seniori, la Târgu Mureş!

Fraţi de aur: boxerul George Dumitrescu a devenit campion naţional de seniori, la Târgu Mureş!

La numai o săptămână de la performanţele realizate la „naţionalele” de juniori de la Brăila, de unde s-au întors cu o medalie de aur, una de argint şi două de bronz, reprezentanţii secţiei de box a CSM Ploieşti au mai dat o lovitură: George Dumitrescu a devenit, astăzi, campion naţional de seniori la categoria „63 kg”, după patru victorii spectaculoase reuşite în competiţia desfăşurată în această săptămână în Sala Polivalentă din Târgu Mureş!

Sportivul pregătit de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea a făcut show în cele patru partide disputate în patru zile consecutive: a trecut prin knock-out, în primul tur, de Claudiu Tudor Bărăian (CS Târgu Mureş), apoi, cu 5-0, în turul secund, de Cătălin Burcea (CS Târgovişte), pentru ca în finală să ajungă după l-a bătut pe Norbert Cojocaru (CSM Cluj); iar, în ultimul act, a pus de o mică surpriză, învingându-l clar, cu 4-1, pe Vasile Suciu, de la CSM Bacău, component al lotului naţional al României şi participant, recent, la Campionatul Mondial din Rusia. „George a făcut un campionat foarte bun, cu victorii clare în primele meciuri şi un succes spectaculos în finală, acolo unde, trebuie să recunosc, nu pornea favorit, ţinând cont de adversarul întâlnit. Dar a boxat cu curaj şi nimeni n-a putut să-i ia medalia de aur de la gât, chiar dacă adversarul lui e la lotul naţional”, ne-a declarat antrenorul coordonator al secţiei de box a CSM Ploieşti, Titi Tudor.

Ca un amănunt deloc de neglijat, George Dumitrescu este fratele lui Iulian Dumitrescu, cel care, fix cu o săptămână în urmă, devenea, la Brăila, campion naţional de juniori, la categoria „70 kg”.

CSM Ploieşti l-a avut înscris în competiţia de la Târgu Mureş şi pe „greul” Gabriel Petrescu (+91 kg), însă lipsa de experienţă a sportivului, dar şi neşansa de a întâlni un reprezentant al clubului gazdă, a dus la un eşec din primul tur, la capătul unei partide în care decizia putea merge în oricare tabără.