Atleţii de la CSM Ploieşti, de două ori campioni naţionali de tineret, la Piteşti!

Atleţii de la CSM Ploieşti, de două ori campioni naţionali de tineret, la Piteşti!

Vineri şi sâmbătă, Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin”, din Piteşti, a fost gazda celei de-a 38-a ediţii a Campionatului Naţional de atletism rezervat Tineretului (U23), prilej pentru sportivii de la CSM Ploieşti să cucerească două titluri naţionale, la „ştafetă 4×400 metri” şi „aruncarea greutăţii”, un titlu de vicecampioni, în proba de „4×100 metri”, şi o medalie de bronz, la „200 metri”.

Prima performanţă notabilă a fost realizată vineri de ştafeta de „4×100 metri”, Alexandru Geamănu, David Năstase, Mihai Lazăr şi Costin Homiuc oprind cronometrul după 41.74 secunde şi devenind vicecampioni naţionali. Titlul de campioană l-a obţinut CSM Oneşti, cu timpul de 41.25 secunde. Tot în prima zi a competiţiei, David Năstase a fost al 4-lea în proba de „400 metri”, cu timpul de 47.71 secunde.

Legat tot de prima zi, mai trebuie spus că, pe lângă problema legată de accidentarea lui Petre Rezmiveş, favoritul cursei de „100 metri”, a apărut şi o problemă medicală acuzată de Costin Homiuc, cel care, în aceeaşi probă, a încheiat „seriile” cu al 4-lea timp, dar în finală s-a oprit după circa 20 de metri, acuzând o stare generală proastă. Din fericire, el şi-a revenit ulterior şi a putut participa cu ştafeta în proba de „4×100 metri”. Ceilalţi doi reprezentanţi ai CSM Ploieşti în finala de la „100 metri” au ocupat locurile 6 (Alexandru Geamănu – 11.06 secunde) şi 7 (Ovidiu Burcea – 11.20 secunde).

Titlurile de campioni naţionali au venit sâmbătă, prin Rareş Toader, la „aruncarea greutăţii”, cu o performanţă de 19.48 metri, şi prin ştafeta de „4×400 metri”, formată din Alexandru Geamănu, Ovidiu Burcea, Florin Nica şi David Năstase. Băieţii noştri au reuşit un timp foarte bun, 3:18.42 minute, fiind urmaţi la mare distanţă de CSM Bucureşti (3:21.25) şi CSM Piteşti (3:24.88).

Tot sâmbătă, David Năstase a reuşit să cucerească medalia de bronz în proba de „200 metri”, cu timpul de 21.78 secunde.

Următoarea competiţie pentru atleţii de la CSM Ploieşti va avea loc vineri şi sâmbătă, tot la Piteşti – Campionatul Naţional rezervat Juniorilor 1.

Galerie foto: