Echipa de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti, vicecampioană naţională de junioare!

Echipa de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti, vicecampioană naţională de junioare!

În perioada 6-8 octombrie, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Gimnastică Ritmică au organizat, în Centrul Apollo din Bucureşti, Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică pentru Junioare şi Senioare. Conform Regulamentului Tehnic al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, scopul acestei competiţii l-a reprezentat decernarea titlurilor naţionale pe echipă, individual şi obiecte la categoriile Junioare (13-15 ani) şi Senioare (peste 16 ani).

Au participat gimnaste legitimate la 12 cluburi din ţară: CSM Arad, CSŞ Triumf Bucureşti, ACS Steaua Bucureşti, CSU Braşov, CSŞ1 Constanţa, CSŞ Anghel Saligny Iaşi, LPS Baia-Mare, LPS Bihorul Oradea, CSŞ Reşiţa, LPS Szasz Adalbert Târgu-Mureş, CSŞ1 Timişoara şi CSM Ploieşti.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a fost reprezentat de patru sportive – Denisa Stoian, Miruna Ciocîrlan, Delia Gheorghe şi Ana Toma -, reuşind să obţină, pentru al doilea an consecutiv, titlul de vicecampioană naţională în concursul pe echipe, patru locuri 4 şi un loc 5.

În concursul categoriei Junioare, echipa formată din Denisa Stoian, Miruna Ciocîrlan, Delia Gheorghe şi Ana Toma a devenit vicecampioană naţională, la 2.75 puncte de echipa câştigătoare, CSŞ Anghel Saligny Iaşi, şi la 16.150 puncte de a treia clasată, CSU Braşov.

Tot la junioare, în concursul individual, Denisa Stoian s-a clasat a 4-a, iar Miruna Ciocîrlan, a 5-a, performanţe graţie cărora s-au calificat pentru Cupa României, competiţie ce se va desfăşura la începutul lunii decembrie, la Bucureşti.

Duminică a fost ziua finalelor, cele mai bune opt gimnaste de la fiecare obiect întrecându-se pentru titlul naţional la cerc, minge, măciuci şi panglică. În cele patru finale, CSM Ploieşti a avut maximum de gimnaste permise, două: Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan. Sportivele au fost aproape de medaliile de bronz: Denisa Stoian a ocupat locul al 4-lea la cerc (la două zecimi de bronz), iar Miruna Ciocîrlan a fost a 4-a la minge şi măciuci (de fiecare dată, la 5 sutimi de bronz).

Deplasarea gimnastelor pregătite de Liliana Băescu şi Simona Puiu a fost posibilă cu ajutorul MasterCard România, companie care a susţinut toate cheltuielile delegaţiei la acest eveniment. Motiv pentru care, coordonatorul secţiei de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti, Liliana Băescu, a ţinut să declare: „Vreau să transmit, pe această cale, în numele întregii echipe de gimnastică ritmică, mulţumiri domnului Cosmin Vladimirescu – General Manager MasterCard România, pentru sprijinul necondiţionat acordat întregii noastre echipe, dar şi domnului director executiv al Direcţiei pentru Tineret şi Sport Bucureşti, domnul Stefan Cristian Sãndulache, pentru atitudinea de fair-play pe care o manifestă faţă de toate sporturile, domnia sa având legatură cu baschetul, nu cu gimnastica ritmică. Multumim MasterCard!”

Galerie foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published.