Echipa feminină a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, medaliată cu bronz la Campionatele Naţionale de judo – seniori!

Echipa feminină a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, medaliată cu bronz la Campionatele Naţionale de judo – seniori!

În acest weekend, Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi”, din Braşov, a găzduit Campionatele Naţionale de judo pe echipe seniori, Divizia A. CSM-CFR-CSŞ Ploieşti a participat cu echipe atât la feminin, cât şi la masculin, acestea reuşind să ocupe locul al III-lea, respectiv al V-lea în concurs.

La feminin au fost prezente cinci echipe din ţară – „U” CSM Cluj Dinamo, cu două echipe, CS Rapid CSŞ 5 Bucureşti, SCM Deva şi CSM-CFR-CSŞ Ploieşti. Echipa noastră a trecut cu 3-2 de SCM Deva şi Rapid Bucureşti, dar a pierdut, apoi, cu acelaşi scor, în faţa vicecampioanei „U” CSM Cluj „B” şi cu 5-0 în faţa campioanei „U” CSM Cluj „A” (din care au făcut parte medaliatele de la Campionatul European Loredana Ohai, Alexandra Pop şi Monica Ungureanu).

În urma acestor rezultate, fetele noastre au intrat în posesia medaliilor de bronz. Echipa a fost alcătuită din Adriana Vlădoiu, Alexandra Stere, Cătălina Şchiopu, Cleonia Riciu, Diana Marcu şi Denisa Cristea, cu menţiunea că doar primele două sportive sunt senioare, iar celelalte – junioare şi cadete.

La masculin, s-au înscris şapte echipe: CS Dinamo Braşov, CS Politehnica Iaşi, CSU Piteşti, LPS-CSŞ Bihorul Oradea, „U” CSM Cluj, cu două echipe, şi CSM-CFR-CSŞ Ploieşti. Băieţii noştri au avut tur liber, apoi au pierdut la mare luptă, cu 3-2, disputa cu echipa „A” a „U” CSM Cluj, care avea să fie medaliata cu argint a competiţiei. În lupta pentru medalia de bronz, CSM-CFR-CSŞ Ploieşti a pierdut în faţa echipei CSU Piteşti, alcătuită din sportivi componenţi ai loturilor olimpice de seniori ale Serbiei şi Republicii Moldova. Medalia de aur a fost câştigată de gazdele de la CS Dinamo, pentru care au evoluat şi sportivi din Ucraina.

Echipa clubului nostru a fost alcătuită din trei seniori – Andrei Căpăţână, Răzvan Onofrei şi Cătălin Cane -, ceilalţi fiind juniori şi cadeţi: Marian Tănase, Alberto Minigote, Andrei Baicu şi Andrei Pîrloga.

În general, cele două echipe ale CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au lăsat o bună impresie, fiind remarcate de specialiştii prezenţi la competiţie, însă prim-planul a fost luat de junioarea Cătălina Şchiopu, care a reuşit să o învingă pe clujeanca Alexandra Pop, medaliată la campionatele europene şi mondiale. Evoluţia sportivei este încurajatoare în perspectiva Campionatelor Mondiale de Juniori, ce vor avea loc în perioada 18-21 octombrie, la Zagreb, acolo unde sportiva clubului nostru va participa alături de Răzvan Ciolan.

Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.