Aur pentru sportivii de la CSM Ploieşti la Campionatul European de Karate Tradiţional Fudokan!

Aur pentru sportivii de la CSM Ploieşti la Campionatul European de Karate Tradiţional Fudokan!

Oraşul polonez Cracovia a fost, în zilele de 14 şi 15 octombrie, gazda celei de-a 23-a ediţii a Campionatului European de Karate Tradiţional Fudokan, organizarea fiind la superlativ. Numai sala, „Tauron Arena”, a impresionat din start, capacitatea de 20.000 de locuri, similară stadioanelor de fotbal de la noi, fiind un element care spune totul despre condiţiile în care s-a desfăşurat competiţie.

Au participat aproape 1000 de sportivi  (la toate categoriile de vârstă) din 26 de ţări, iar din lotul României au făcut parte şi doi sportivi de la CSM Ploieşti, care au reuşit, din nou performanţe de excepţie. Astfel, Cristian Duţă şi Vlad Popescu au ocupat locul I la proba Enbu masculin seniori, iar Vlad a ocupat aceeaşi poziţie şi în proba de Kata masculin tineret (sub 22 ani). El a mai fost calificat şi la proba de Fukugo (Kata şi Kumite alternativ), dar a părăsit competiţia prematur, din cauza unei accidentări.

Antrenorul emerit Liviu Apostol, cel care îi pregăteşte pe sportivi, ne-a declarat: „Se pare că polonezii sunt mari amatori de karate, la această competiţie fiind câteva mii în tribune. Nu exagerez când vă spun că execuţia echipei noastre de Enbu i-a ridicat pe toţi în picioare! Am dovedit încă o dată că suntem cei mai buni la această probă, în ţară, în Europa şi în lume, performanţa din acest an venind după ce, anul trecut, am luat medaliile de aur la europenele din luna martie, de la Napoli, prin Cristi Duţă şi Tiberiu Matei, precum şi la mondialele din decembrie, de la Belgrad, prin Cristi Duţă şi Arthur Poamă. Cu prilejul competiţiei de la Cracovia, Vlad Popescu, un sportiv de mare perspectivă, şi-a încheiat cu un mare succes grupa de vârstă tineret, de la anul fiind senior”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.