Handbalistele de la CSM Ploieşti îşi vor depune mâine memorii la FRH!

Handbalistele de la CSM Ploieşti îşi vor depune mâine memorii la FRH!

Duse cu vorba de mai bine de trei luni, handbalistele de la CSM Ploieşti au făcut, astăzi, primul pas oficial pentru a-şi rezolva singure problema: 7 dintre sportive – Mihaela Tivadar, Ramona Farcău, Marina Dmitrovic, Dragica Tatalovic, Ivana Bozovic, Andreea Chiricuţă şi Alexandra Caraşol – plus antrenorul Neven Hrupec au trimis o notificare pe adresa clubului prin care anunţă să urmează să-şi depună memorii pentru a deveni libere de contract şi a intra în posesia drepturilor financiare. Memoriile vor fi depuse mâine la Federaţia Română de Handbal, urmând ca, în prima şedinţă a comisiei de specialitate din cadrul federaţiei, clubul să primească un termen pentru achitarea restanţelor, în caz contrar ele fiind declarate libere de contract.

„Căpitanul” echipei, Mihaela Tivadar, a explicat demersul făcut: „Nu se mai putea continua aşa. Am tot aşteptat, ni s-a tot spus că se rezolvă miercuri, luni, miercuri, dar trebuia să facem acest pas. Am făcut aceste notificări, probabil vor urma şi celelalte fete în zilele următoare, şi mâine mergem să depunem memoriile la federaţie. Apoi, vom aştepta decizia comisiei şi vom merge fiecare pe drumul nostru, pentru că nu putem aştepta la nesfârşit. Bineînţeles, vom apela şi la instanţele civile pentru a ne recupera toţi banii de la club. Domnul primar ne-a cerut să aşteptăm până miercuri, probabil va veni astăzi la sală, că aşa a promis, dar cred că dacă se rezolva situaţia am fi aflat deja de ieri. Doamna Crăciunoiu, de la Primărie, am auzit că a spus că am pus presiune pe dânsa când am mers acolo ca să ne cerem drepturile. Deşi dânsa nu ne-a răspuns la nicio întrebare atunci. Ei bine, acum nu vom mai pune noi presiune, vor pune Federaţia Română de Handbal şi legea!”.

La rândul lui, directorul Cezar Stoichiciu a spus: „Din păcate, deşi s-a muncit un an pentru a se realiza cele mai bune performanţe din istoria clubului, am ajuns în situaţia de a pune lacătul pe sportul ploieştean. Sportivii au dat dovadă de ambiţie, de dăruire, au luptat ca nişte gladiatori ai lumii moderne, dar nu putem să le răsplătim munca din raţiuni greu de înţeles. Degeaba va răspunde cineva la un moment dat pentru colapsul în care ne aflăm în acest moment, pentru că tot ce s-a clădit se va dărâma şi cu greu se va mai putea aduce sportul ploieştean pe drumul spre performanţă”!

În cazul în care jucătoarele vor fi declarate libere de contract, CSM Ploieşti riscă neprezentarea în Cupa EHF, ceea ce ar aduce penalizări consistente din partea federaţiei europene: excluderea din competiţii pe o anumită perioadă de timp şi o amendă între 20.000 şi 50.000 de euro.

Cupa „CSM Ploieşti” la handbal feminin, programată astăzi, mâine şi sâmbătă la Sala Sporturilor „Olimpia”, se va desfăşura conform programului anunţat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.