Două jucătoare de la CSM Ploieşti, convocate la loturile naţionale ale României

Două jucătoare de la CSM Ploieşti, convocate la loturile naţionale ale României

Ioana Ghizilă (19 ani) şi Ana Maria Casale (15 ani), două dintre jucătoarele de bază ale echipei feminine de baschet CSM Ploieşti, în sezonul trecut al Ligii I, au fost convocate la echipele naţionale.

Revenită din Cehia, unde a participat alături de prima reprezentativă la un puternic turneu amical, Ioana Ghizilă a făcut joncţiunea cu selecţionata „U20”, la Braşov, acolo unde elevele lui Dan Calancea pregătesc participarea la Campionatul European din luna iulie, de la Podgorica (Muntenegru). La această întrecere, tricolorele au fost repartizate în grupa B, alături de Croaţia, Ungaria şi Belarus. De remarcat este faptul că Ioana Ghizilă se află pentru al doilea an consecutiv sub tricolor, după ce, în 2015, a participat alături de selecţionata „U18” la Campionatul European, Divizia B, de la Bucureşti, acolo unde jucătoarele noastre au terminat pe un meritoriu loc 6.

De partea cealaltă, Ana Maria Casale – cea mai bună marcatoare a turneului final „sub 16 ani”, desfăşurat luna trecută sub Tâmpa, a fost convocată la naţionala „U16”, pregătită de Cătălin Tănase, care, în aceste zile, desfăşoară un stagiu centralizat la Poiana Braşov. Lotul naţional  al României la această categorie de vârstă va participa, în luna august, la Campionatul European de la Oradea, unde face parte din grupa D, alături de selecţionatele Macedoniei, Poloniei, Belgiei şi Norvegiei. Până la întrecerea din luna august, „tricolorele” îşi vor măsura forţele, luna viitoare, în jocuri de verificare, cu reprezentativele Turciei, Bulgariei şi Austriei, iar din 21 iulie se vor muta la Oradea, pentru o ultimă perioadă de pregătire în care va fi definitivată şi componenţa echipei naţionale care va păşi pe scena europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.