Denisa Stoian, evoluţii promiţătoare la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică!

Denisa Stoian, evoluţii promiţătoare la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică!

Gimnasta Denisa Stoian şi antrenoarea Simona Puiu au făcut parte din delegaţia care a reprezentat România la cea de-a 32-a ediţie a Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică, ce a avut loc în weekend, la Holon. Denisa a evoluat în competiţia rezervată junioarelor, la startul căreia s-au aliniat 115 de sportive din 37 de ţări.

Sportiva de la CSM Ploieşti a evoluat sâmbătă, la două dintre cele patru obiecte programate în cadrul competiţiei, minge şi măciuci, şi a avut o evoluţie promiţătoare, ţinând cont că a fost prima întrecere de asemenea anvergură la care a fost prezentă.

La minge, sportiva noastră s-a situat pe locul 31, cu o notă de 14.900 puncte, iar, la măciuci, a venit pe locul 57, cu nota de 13.408 puncte. În ambele întreceri au fost la start 72 de sportive. Conform regulamentului, doar rezultatul de la minge a fost luat în considerare în competiţie, clasarea Denisei contribuind la locul 16 pe care s-a situat echipa României la finalul întrecerii, din 37 de formaţii. Sportiva noastră le-a avut coechipiere pe Alice David, Denisa Mailat (ambele de la CS Olimpia Bucureşti) şi Sonia Ichim (CSM Arad).

Trebuie remarcat faptul că, din cele 115 concurente, doar 16 au avut vârsta minimă acceptată în concurs (13 ani), iar Denisa Stoian a fost a 7-a într-un clasament al acestor sportive. Gimnastele născute în 2003 vor participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, din 2018, sportiva noastră fiind desemnată de Federaţia Română de Gimnastică Ritmică să reprezinte ţara la această competiţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.