Junioarele „U16” ale CSM Ploieşti, în misiune pe Cibin

Junioarele „U16” ale CSM Ploieşti, în misiune pe Cibin

Echipa feminină „sub 16 ani” a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti este angrenată, începând de vineri şi până duminică, în cadrul turneului de baraj de la Sibiu, pentru calificarea la faza finală a Campionatului Naţional. Fetele Loredanei Munteanu şi-au câştigat dreptul de a spera la turneul de elită, după ce au încheiat pe locul 4 prima grupă semifinală, la capătul unei lupte duse până în ultima etapă cu ACS Champions Bucureşti.

Formaţia antrenată de Loredana Munteanu se deplasează la Sibiu cu obiectivul declarat de a forţa pătrunderea între cele mai bune opt echipe din ţară, la această categorie de vârstă. Ploieştencele nu vor avea, însă, o misiune deloc uşoară, întrucât vor întâlni trei formaţii din Ardeal cu rezultate mai bune în ultimele luni, două dintre aceastea, CSS Bega Timişoara şi LPS Alba Iulia – e drept, în faza de recalificare.

„Antrenamentele au decurs normal în ultimele săptămâni, am exersat şi mai multe serii de aruncări, iar lotul se prezintă bine din punct de vedere fizic, fără probleme medicale. Ne aşteaptă un turneu greu, cu trei echipe din Ardeal, noi fiind singura reprezentantă a Sudului ţării, dar ne dorim să terminăm pe unul dintre primele două locuri şi să mergem la faza finală. Chiar dacă, iniţial, ne-am propus să obţinem rezultate cât mai bune în faza semifinală, în prima grupă valorică, fără a face din prezenţa la turneul de elită un obiectiv asumat, acum, în condiţiile actuale, mi-ar părea rău să nu pătrundem între cele mai bune 8 echipe din ţară. Ar fi ceva foarte frumoas pentru aceste fete să joace în compania unor adversari tari şi să capete experienţă în perspectiva sezonului viitor”, a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.

CSM Ploieşti (5-7) şi CSS Sibiu (9-5) au obţinut biletele pentru turneul de baraj, după ce au terminat în spatele podiumului, în cele două grupe semifinale, asta în vreme ce CSS Bega Timişoara (12-0) şi LPS Alba Iulia (8-0) şi-au câştigat fiecare grupele de recalificare din care au făcut parte.

Lotul CSM Ploieşti „U16” pentru turneul de la Sibiu: Lorena Stănică, Ştefania Ionescu, Ana Maria Casale, Ioana Ilaş, Dumitru Andreea, Claudia Ştefan, Ioana Nicu, Amina Vîlsănescu, Ioana Gheorghe, Cosmina Simion, Ştefania Nedelcu, Bianca Badea, Teodora Lambă.

Programul turneului de la Sibiu:

Vineri: CSM Ploieşti – LPS Alba Iulia (ora 17:00), CSS Sibiu – CSS Bega Timişoara (ora 19:00).

Sâmbătă: CSS Bega Timişoara – CSM Ploieşti (16:30), CSS Sibiu – LPS Alba Iulia (18:30).

Duminică: CSS Bega Timişoara – LPS Alba Iulia (09:30), CSM Ploieşti – CSS Sibiu (11:30).

Leave a Reply

Your email address will not be published.