Examen cu bătaie lungă, în perspectiva turneului de promovare

Examen cu bătaie lungă, în perspectiva turneului de promovare

CSM Ploieşti – Politehnica Iaşi, vineri, ora 17:00

După patru victorii consecutive în returul fazei semifinale a Ligii I, baschetbaliştii de la CSM Ploieşti vor să încheie aşa cum se cuvine partea secundă a campionatului şi să abordeze, cu moralul ridicat, turneul de promovare. Pentru asta, Vlad Dumitrescu şi colegii săi trebuie să treacă, mâine după-amiază, de Politehnica Iaşi, singura echipă din eşalonul secund în faţa căreia nu au repurtat un succes în actualul sezon.

Calificate, deja, la turneul de promovare în Liga Naţională, CSM Ploieşti şi Politehnica Iaşi îşi dau întâlnire, în Sala Sporturilor Olimpia, în meciul care va decide ocupanta primei poziţii la capătul fazei semifinale. Înaintea partidei, echipa antrenată de Eugen Ilie are un avans de un punct la vârful ierarhiei, dar se vede obligată să câştige în faţa grupării moldovene pentru a termina în fotoliul de lider, ţinând cont de faptul că, în tur, Politehnica s-a impus, scor 80-65, în Copou. A fost, de altfel, ultima înfrângere a ploieştenilor în faza semifinală, întrucât, în retur, „alb-albaştrii” au turat motoarele, au crescut de la meci la meci şi au închegat mai bine relaţiile de joc pentru un parcurs fără greşeală.

Cu alte cuvinte, încrederea domneşte în vestiarul CSM-ului înaintea acestui joc, unul de la care ploieştenii au aşteptări mari atât în planul bătăliei de pe parchet, dar şi al susţinerii din tribune, care, la rândul său, a cunoscut o creştere frumoasă pe parcursul acestui sezon. După jocul cu Politehnica, ultimul din „semifinale”, elevii lui Eugen Ilie îşi vor continua antrenamentele specifice în „Olimpia”, pentru a aborda în cele mai bune condiţii turneul de promovare, din perioada 27-29 mai.

Liga I, faza semifinală:

1. CSM Ploieşti (7-2) – 16 puncte

2. Politehnica Iaşi (6-3) – 15 puncte

3. Ştiinţa Bucureşti (5-4) – 14 puncte

4. BCM Olimpic Baia Mare (5-4) – 14 puncte

5. Timba Timişoara (4-5) – 13 puncte

6. CS Cuza Sport Brăila (0-9) – 9 puncte

Etapa a X-a: CSM Ploieşti – Politehnica Iaşi, BCM Olimpic Baia Mare – Ştiinţa Bucureşti, Timba Timişoara – CS Cuza Sport Brăila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.