CSM Ploieşti, 23 de medalii la Cupa „Tamara Costache”!

CSM Ploieşti, 23 de medalii la Cupa „Tamara Costache”!

Bazinul Vega a fost neîncăpător, sâmbătă şi duminică, cu prilejul celei de-a V-a ediţii a Cupei „Tamara Costache” la înot, competiţie organizată de CSM Ploieşti şi DTSJ Ploieşti, cu colaborarea CS Contratimp Câmpina.

În premieră, au avut loc două reuniuni, prima – sâmbătă, de la ora 15.00, iar cea de-a doua – duminică, de la ora 10, şi, tot ca o noutate, pe lângă proba de 50 metri liber, care a consacrat-o pe fosta mare sportivă în lumea nataţiei, copiii s-au întrecut atât la 200 metri mixt, cât şi în probe de ştafetă, 4×50 metri.

La capătul a două zile de concurs, s-au acordat, în total 300 de medalii şi diplome, precum şi 34 de trofee „Tamara Costache”, 17 pentru fiecare câştigător al probei de 50 metri liber, pe categorii de vârstă, şi alte 17 pentru cele mai bune performanţe realizate la fiecare categorie de vârstă.

Înotătorii de la CSM Ploieşti, pregătiţi de Tamara Costache şi Ciprian Toma, au avut evoluţii foarte bune, bilanţul total fiind de 23 de medalii, dintre care 13 de aur, 4 de argint şi 6 de bronz. Cele mai multe le-au cucerit Thea Stănilescu (6 – 5 de aur şi una de bronz) şi Ana Boştiog (6 de aur), ele fiind completate de Cristian Lupu (2 – 1 aur şi 1 bronz), Patrick Iacob (2 – 1 aur şi 1 argint), Cristina Tolea (2 – 1 argint şi 1 bronz), Aida Stancu (2 argint), Darius Radu (1 argint), Alesia Moghioroiu (1 bronz) şi Tamara Popescu (1 argint). Totodată, Thea Stănilescu (2004), Ana Boştiog (2003) şi Patrick Iacob (2009) au intrat în posesia trofeului „Tamara Costache” pentru cele mai bune performanţe reuşite la nivelul lor de vârstă.

Una peste alta, a fost o competiţie excelent organizată de clubul nostru şi Direcţia Judeţeană pentru Sport Prahova (director Laurenţiu Nicolescu), cu contribuţia partenerilor de la Contratimp Câmpina.

Tamara Costache a fost campioană mondială în 1986 la Madrid, campioană europeană în 1987 la Strasbourg, a ocupat locul al VI-lea la Jocurile Olimpice de la Seul (1988) şi a reuşit patru recorduri mondiale în proba ei favorită, 50 metri liber!

Rezultatele complete ale competiţiei le puteţi consulta aici

Leave a Reply

Your email address will not be published.