Recalcularea traseului începe tot în deplasare

Recalcularea traseului începe tot în deplasare

CS Cuza Sport Brăila – CSM Ploieşti, duminică, ora 17:00

La două săptămâni distanţă de la ultimul joc disputat în faza semifinală a Ligii I, cel din deplasare cu Politehnica Iaşi, baschetbaliştii de la CSM Ploieşti reintră în febra meciurilor oficiale. Cu un record de trei victorii şi două înfrângeri şi pe locul 3 al ierarhiei, la egalitate de puncte cu ocupanta poziţiei secunde, BCM Olimpic Baia Mare, băieţii pregătiţi de Eugen Ilie vor susţine primul examen din retur tot în deplasare, la Brăila, pe terenul codaşei CS Cuza Sport.

Ploieştenii au avut parte de un start lansat în faza semifinală, însă ultimele două partide desfăşurate departe de casă, la Baia Mare şi Iaşi, i-au făcut „să ia contact cu solul” şi să-şi recalculeze, cu atenţie, paşii către turneul de promovare. Într-un retur în care vor disputa trei dintre ultimele patru jocuri pe teren propriu, Vlad Dumitrescu şi compania trebuie să ducă forţa grupului la un nivel superior de exprimare, întrucât resurse există, fără îndoială, în acest sens. Pe parcursul primei părţi din faza semifinală au fost, evident, momente în care CSM Ploieşti s-a văzut alergată de adversar, dar reduta a rezistat până la final, momente în care presiunea ultimelor minute nu a putut fi absorbită, dar, la fel de adevărat, au existat şi perioade consistente în joc, cu un baschet total din partea elevilor lui Eugen Ilie.

La Brăila, formaţie pe care „alb-albaştrii” au învins-o, în tur, fără mari probleme, cu 72-49, băieţii noştri vor trebui să acorde o mai mare atenţie micilor detalii, care pot decide, la final, soarta oricărui meci, şi, în acelaşi timp, să estompeze din faşă dorinţa de confirmare a gazdelor, fără victorie în primele cinci etape. Delegaţia ploieşteană a plecat de astăzi la Brăila, şi va înnopta în oraşul de la Dunăre în perspectiva confruntării de mâine, din Sala Polivalentă „Danubius”.

Liga I, faza semifinală

1. Politehnica Iaşi (4-1) – 9 puncte

2. BCM Olimpic Baia Mare (3-2) – 8 puncte

3. CSM Ploieşti (3-2) – 8 puncte

4. Timba Timişoara (3-2) – 8 puncte

5. Ştiinţa Bucureşti (2-3) – 7 puncte

6. CS Cuza Sport Brăila (0-5) – 5 puncte

Programul etapei a VI-a: BCM Olimpic Baia Mare – Politehnica Iaşi, Ştiinţa Bucureşti – Timba Timişoara, CS Cuza Sport Brăila – CSM Ploieşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.