„Dado”, la dreapta lui Toni! Fostul antrenor al campioanei Asesoft are banner în „Olimpia”!

„Dado”, la dreapta lui Toni! Fostul antrenor al campioanei Asesoft are banner în „Olimpia”!

Imaginea lui Vladimir Arnautovic, regretatul antrenor sârb al multiplei campioane a României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploiești, stă, de astăzi, la loc de cinste în sala în care a scris istorie atât ca jucător, cât și din postura de tehnician. Datorită eforturilor făcute de conducerea Clubului Sportiv Municipal Ploiești, prin directorul Cezar Stoichiciu, precum şi de Cătălin Burlacu şi secţia de baschet masculin a clubului, sprijiniţi  de fostul preşedinte executiv al campioanei, Ionuţ Georgescu, şi de Mirela Oprea, un banner reprezentându-l pe Vladimir „Dado” Arnautovic a fost amplasat, astăzi, în Sala Sporturilor Olimpia, în dreapta celui cu Toni Alexe, bunul său prieten, decedat în 2005, în urma unui tragic accident de mașină. În fond, este un omagiu adus celui mai de succes antrenor din istoria baschetului românesc de club, un om care a crescut generații de campioni și care a oferit, prin puterea exemplului său, continuitate acestui sport în Ploiești, chiar și după dispariția, la fel de prematură, a campioanei CSU Asesoft, în vara anului trecut.

Vladimir Arnautovic (2 decembrie 1971 – 30 mai 2015) a câștigat 8 titluri de campion, 3 Cupe ale României și o Supercupă alături de CSU Asesoft Ploiești, între care un event din postura de jucător, în 2004. De numele său se leagă cea mai glorioasă eră din istoria baschetului ploieștean, care și-a atins apogeul la începutul anului trecut prin calificarea în „Last 32” EuroCup și, ulterior, prin câștigarea celui de-al 11-lea titlu într-o perioadă de 12 ani, record absolut pentru sportul cu mingea la coș din România.

Începând de astăzi, „Dado” Arnautovic revine alături de cei care l-au cunoscut, l-au iubit, l-au respectat și pe care i-a făcut fericiți, în Sala Sporturilor Olimpia. Este de datoria noastră, a tuturor, să-i cinstim numele și să umplem tribunele, la îndemnul său și al „unicului căpitan”, Toni Alexe!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.