Doar un punct după un meci „pe muchie de cuţit”

Doar un punct după un meci „pe muchie de cuţit”

Handbalistele de la CSM Ploieşti nu au reuşit să-şi ia revanşa după eşecul din tur, din Sala „Olimpia”, şi se întorc doar cu un punct din deplasarea de la Slobozia. A fost 27-27 (15-15) după 60 de minute de joc intens şi echilibrat, în care niciuna dintre formaţii nu a reuşit să se desprindă în vreun moment la mai mult de două goluri.

Slobozia a început mai bine şi a marcat primele două goluri ale meciului, avans pe care a reuşit să-l menţină în marea majoritate a timpului în prima repriză. Elevele lui Neven Hrupec au egalat „la 3”, apoi au dus o cursă de urmărire pentru a restabili din nou egalitatea în minutul 17: 10-10. Moment din care s-a mers „gol-gol” până la intrarea la cabine (15-15), fetele noastre nereuşind deloc să treacă în faţă, deşi au avut 3-4 atacuri atunci când scorul era egal.

CSM Ploieşti avea să conducă pentru prima oară pe tabelă în minutul 34, când Ramona Farcău a înscris pentru 17-18. Apoi, Şerban a parat un „7 metri”, iar Alla Sheiko a făcut 17-19, aducând prima desprindere pentru noi (36). Avansul de două goluri s-a menţinut până la 20-22 (43), după care au urmat trei goluri consecutive ale gazdelor care au răsturnat tabela, cu 10 minute înainte de final. Slobozia a condus şi cu 24-23, dar a ratat din nou un „7 metri”, la 24-24, şi Ramona Farcău, cu o „dublă”, a dus scorul la 24-26 (56). Enescu a redus diferenţa, Balaban-Curtean a refăcut-o, apoi finalul s-a jucat la „7 metri”. Enescu a făcut 26-27, Marina Dmitrovic a ratat singura lovitură de pedeapsă din cele 5 executate şi, cu 4 secunde înainte de final, Slobozia a mai primit un „7 metri” – nicio surpriză, fiind al… 11-lea din meci! – pe care aceeaşi Andreea Enescu a reuşit să-l transforme în gol, stabilind, totodată, rezultatul final al meciului: 27-27.

La partida de astăzi, elevele lui Neven Hrupec au fost susţinute şi de directorul clubului, Cezar Stoichiciu, care a declarat, la final, următoarele: „Din păcate, fetele nu au reuşit să câştige, dar eu sunt mulţumit de cum au jucat. S-au simţit în special cele două absenţe de la linia de 9 metri, ale Nicoletei Tudor şi Ivanei Bozovic, dar, chiar şi aşa, se putea câştiga. Eu am, însă, în continuare încredere în fete şi, atâta timp cât vor fi şanse matematice la un loc de cupe europene, sunt sigur că echipa va lupta pentru a îndeplini acest obiectiv”.

Remiza le ţine pe fetele noastre pe locul al 6-lea al clasamentului Ligii Naţionale, la un punct în spatele Romanului, dar urmează dubla de foc a campionatului, cu CSM Bucureşti (FRH va anunţa mâine programarea etapei a 23-a), pe teren propriu, şi HCM Baia Mare (miercuri, 6 aprilie), în deplasare.

CSM Unirea Slobozia – CSM Ploieşti 27-27 (15-15)

Sala: Slobozia. Spectatori: 400.

CSM Unirea: M. Ion, G. Martin – Enescu (7 goluri), Carabulea (6), A. Ivan (4), Dăscălete (3), P. Toma (3), Pavăl (2), Băcăoanu (1), A. Ilie (1), Marchidanu, Drăguţ. Antrenor: Victoria Bora.

CSM Ploieşti: Tatalovic, Şerban, A. Dumitru – Dmitrovic (9, 4 din „7 metri”), Farcău (7), Balaban-Curtean (3), Tivadar (3), Sheiko (3), Burtea-Shutska (2), Florea. Antrenor: Neven Hrupec.

Arbitri: Ionuţ Velişcă şi Cristinel Vlad (ambii din Buzău).

Observator FRH: Ştefan Ciurea (Dolj).

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 11/3 ratate – 5/1 ratată.

Eliminări „2 minute”: 2 (Băcăoanu, A. Ivan) – 3 (Burtea-Shutska, Tivadar – 2).

Leave a Reply

Your email address will not be published.