Băieţii încep play-out-ul de pe locul al 4-lea!

Băieţii încep play-out-ul de pe locul al 4-lea!

Ieri s-a aflat şi ultima necunoscută legată de play-out-ul Ligii Naţionale de handbal masculin, Minaur Baia Mare fiind formaţia care vine alături de CSM Ploieşti şi celelalte patru echipe care ştiau, deja, că nu pot urca mai sus de locul 8 – HC Vaslui, Energia Tg. Jiu, CSM Focşani şi Danubius Galaţi – pentru a duce lupta de evitare a retrogradării. Verdictul a venit dramatic, în ultima secundă a confruntării Minaur – Adrian Petrea Reşiţa, atunci când oaspeţii au egalat la 25 şi le-au aruncat pe gazde din play-off, făcându-le loc elevilor lui Aihan Omer, de la Dunărea Călăraşi, învinşi fără drept de apel la Vaslui (30-37). Un gol care nu i-a lovit doar pe băimăreni, ci are un efect negativ şi pentru formaţia noastră, care avea bilanţ similar cu Minaur şi Călăraşi, câte trei puncte luate la Ploieşti, dar i-ar fi preferat pe cei de la Dunărea în play-out, pentru că una dintre adversarele directe de la retrogradare, CSM Focşani, ar fi avut trei puncte mai puţin la startul acestei părţi secunde a campionatului.

În condiţiile în care, în play-out, se intră cu punctele obţinute în faţa colegelor de suferinţă, clasamentul de la care se va porni arată astfel:

1. Energia Târgu Jiu – 24 puncte

2. Minaur Baia Mare – 19 puncte

3. Handbal Club Vaslui – 16 puncte

4. CSM Ploieşti – 14 puncte

5. CSM Focşani – 13 puncte

6. Danubius Galaţi – 1 punct

Pe baza acestei ierarhii şi folosindu-se tabela Berger pentru 6 echipe, a fost stabilit programul unui mini-campionat ce se va juca tur-retur, cu meciuri „la foc automat”, cele zece etape fiind întinse pe durata unei singure luni, în intervalul 20 aprilie – 21 mai. La finalul acestuia, primele două clasate vor evita retrogradarea, următoarele două vor participa la turneul de promovare-retrogradare alături de echipele clasate pe locurile II şi III în cele două serii ale Diviziei A (25-29 mai), iar ultimele două vor retograda direct în Divizia A.

Start cu două deplasări

CSM Ploieşti va începe play-out-ul cu două deplasări consecutive, la Vaslui şi Galaţi, apoi va disputa în Sala „Olimpia” meciul extrem de important cu CSM Focşani, adversarul în faţa căruia se poate decide retrogradarea directă. Etapa a IV-a aduce deplasarea de la Târgu Jiu, pentru ca, în ultima rundă a turului, la Ploieşti să vină Minaur Baia Mare. Returul va continua după doar trei zile, astfel că elevii lui Dragoş Dobrescu vor lega nu mai puţin de trei partide în „Olimpia” într-o săptămână, următoarele vizitatoare fiind HC Vaslui şi Danubius Galaţi.

Comentând situaţia din play-out, coordonatorul secţiei de handbal masculin a CSM Ploieşti, Ion Nicolae, a apreciat că „am fi avut un avantaj dacă Dunărea Călăraşi venea în play-out, dar nu trebuie să ne preocupe acest aspect. Până la urmă, trebuie să mergem pe mâna noastră şi, dacă merităm, să rămânem în Liga Naţională. Avem de câştigat nişte meciuri pentru a ne îndeplini obiectivul, altfel ne merităm soarta. Important este să avem tot lotul valid până la startul play-out-ului, iar dacă Bogdan Botezatu cred că se va reface în curând, sperăm ca şi Răzvan Farcaş să fie apt, pentru că ne-a lipsit foarte mult în ultima parte a sezonului regulat”. Ţinând cont de pauza mare până la primul meci din play-out, staff-ul tehnic al echipei noastre le-a acordat jucătorilor o mini-vacanţă de câteva zile, miercuri fiind programat primul antrenament al săptămânii viitoare.

Programul play-out-ului

Etapa I (20 aprilie)

Energia Tg. Jiu-Danubius Galaţi

Minaur Baia Mare-CSM Focşani

HC Vaslui-CSM Ploieşti

Etapa a II-a (23 aprilie)

Danubius Galaţi-CSM Ploieşti

CSM Focşani-HC Vaslui

Energia Tg. Jiu-Minaur Baia Mare

Etapa a III-a (27 aprilie)

Minaur Baia Mare-Danubius Galaţi

HC Vaslui-Energia Tg. Jiu

CSM Ploieşti-CSM Focşani

Etapa a IV-a (30 aprilie)

Danubius Galaţi-CSM Focşani

Energia Tg. Jiu-CSM Ploieşti

Minaur Baia Mare-HC Vaslui

Etapa a V-a (4 mai)

HC Vaslui-Danubius Galaţi

CSM Ploieşti-Minaur Baia Mare

CSM Focşani-Energia Tg. Jiu

Etapa a VI-a (7 mai)

Danubius Galaţi-Energia Tg. Jiu

CSM Focşani-Minaur Baia Mare

CSM Ploieşti-HC Vaslui

Etapa a VII-a (11 mai)

CSM Ploieşti-Danubius Galaţi

HC Vaslui-CSM Focşani

Minaur Baia Mare-Energia Tg. Jiu

Etapa a VIII-a (14 mai)

Danubius Galaţi-Minaur Baia Mare

Energia Tg. Jiu-HC Vaslui

CSM Focşani-CSM Ploieşti

Etapa a IX-a (18 mai)

CSM Focşani-Danubius Galaţi

CSM Ploieşti-Energia Tg. Jiu

HC Vaslui-Minaur Baia Mare

Etapa a X-a (21 mai)

Danubius Galaţi-HC Vaslui

Minaur Baia Mare-CSM Ploieşti

Energia Tg. Jiu-CSM Focşani

Leave a Reply

Your email address will not be published.