Gimnastele de la CSM Ploieşti, apreciate la „Aphrodite Cup”!

Gimnastele de la CSM Ploieşti, apreciate la „Aphrodite Cup”!

La invitaţia Federației Elene de Gimnastică, secția de gimnastică ritmică a  Clubului Sportiv Municipal  Ploieşti  a  participat, în perioada 11-13 martie 2016, la cea de a II-a ediție a Turneului Internaţional „Aphrodite Cup”. Competiţia a fost organizată de Clubul Gymnastikos Omilos Palaiou Falirou „Armonia” şi de municipalitatea din Falirou, sub auspiciile Federației Internaţionale de Gimnastica.

Conducerea tehnică a secției ploieștene a decis înscrierea în acest concurs a două gimnaste junioare, Livia Harcan (n. 2002) și Denisa Stoian (n. 2003), ambele componente ale lotului național.

În competiție s-au înscris peste 250 de gimnaste din 17 țări: Canada, Cipru, Cehia, Spania, Estonia, Franța, Marea Britanie, Grecia, Israel, Kazahstan, Korea, Polonia, România, Rusia, Singapore, Turcia și Ucraina. Competiția s-a desfășurat în sala Faliro Indoor Hall “Taekwondo”.

A fost un concurs foarte greu, majoritatea echipelor participante fiind loturi naționale, cu gimnaste deja selecționate în loturile ce vor participa la Campionatele Europene din luna iunie. La finalul întrecerii, Denisa Stoian a obținut medalia de bronz în concursul categoriei „2003”, întrerupând, practic, „lanțul” ucrainiencelor, care s-au clasat pe locurile unu, doi și patru. Punctajele obținute de micuța ploieșteancă la cerc și minge i-au permis participarea în finalele întregii categorii, fiind și prima rezervă la măciuci. Execuțiile de duminică, din finale, au fost punctate cu 14,100 la cerc (locul VI) și 14,200 la minge (locul VI), note foarte bune pentru prima participare a Denisei în finalele unei competiții de asemenea anvergură! Livia Harcan s-a clasat pe locul 11 în concursul categoriei „2002”, având evoluții bune, în special la minge și măciuci. În clasamentul pe echipe, România a ocupat locul VI.

Arbitrajul a fost corect, nepărtinitor, fiind format din două brigăzi diferite pentru fiecare dintre cele două obiecte  programate în zilele concursului de calificare și de finale. Controlul a fost asigurat de arbitra elenă Maria Pachta, brevet I.

Organizarea a fost impecabilă, președinta clubului organizator având experiență în acest sens, ea făcând parte din comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice desfășurate la Atena, în 2004. O mulțime de voluntari au asigurat buna desfășurare a acestui eveniment, fiecare dintre aceștia știind bine ce are de făcut!

Vineri, la deschiderea oficială a competiției au fost prezente personalități importante ale oraşului: primarul Dionysis Hatzidakis, preşedintele Federaţiei Elene de Gimnastică, Athanasios Vassiliadis, preşedintele Comitetului Olimpic Elen, Spyros Capralos, iar alături de echipa României a fost prezentă doamna Anca Chisăliță, Secretar I presă, cultură, comunitate  la Ambasada României în Republica Elenă iar sâmbătă și duminică, gimnastele noastre au fost susținute de reprezentatele Asociației Femeilor Românce din Grecia însoțite de familiile lor.

La încheierea competiției președinta comitetului de organizare, Eleni Michopoulou a declarat, cu entuziasm:

„Cu mare emoție și mândrie declar închise întrecerile ediției a doua a Turneului Internațional Aphrodite Cup, un adevarat succes, un concurs în care frumusețea și grația etalate de participante au fost aplaudate ca într-un adevarat spectacol. Sportive și echipe din 17 țări ne-au oferit trei zile pline de zâmbete şi performanțe demne de aplauze.

Vreau să le mulțumesc tuturor voluntarilor, care, cu dăruire și altruism au dat tot ceea ce au avut mai bun pentru desfășurarea acestui eveniment. Vreau să le mulțumesc arbitrelor care au contribuit, în mare măsură, la acest succes. De asemenea, mulțumesc tuturor sportivelor care pun tot sufletul în ceea ce fac, sponsorilor și mass-media. Mulțumiri speciale municipalității Faliro, primarului Dionysis Hatzidakis, Comitetului Olimpic și Federației Elene de Gimnastică, și, desigur, colegilor mei din comitetul de conducere. Un mare mulțumesc, din inima mea, pentru toate acestea! Sperăm că veți fi cu noi şi în 2017!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.