Abonaţi la remize: băieţii vin cu un punct mare de la Vaslui!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti se întorc cu un punct important din deplasarea de la Vaslui, acolo unde au încheiat, astăzi, la prânz, nedecis partida cu formaţia locală Handbal Club, contând pentru etapa a 21-a a Ligii Naţionale. A fost 27-27 după un meci aprig, cu nervi întinşi în multe momente şi o ploaie de eliminări şi cartonaşe roşii dictate de arbitrii Velişcă şi Vlad, la finalul căruia băieţii noştri au trăit un sentiment ciudat în condiţiile în care au condus până în minutul 55, dar au sfârşit alergând după o egalare pe care o meritau cu prisosinţă.

Confruntarea a debutat bine pentru noi, Răzvan Szopka adunând patru intervenţii inspirate în primele 6 minute şi contribuind, astfel, la o primă desprindere a CSM-ului la 3-1. Apoi, Turcu a făcut 5-2, dar imediat a ratat un „7 metri” într-un moment în care gazdele erau în inferioritate numerică, irosind şansa unui avans de patru goluri. Ecartul de trei „lungimi” s-a păstrat, însă, în minutele următoare şi, chiar dacă Vasluiul a avut un scurt moment de revenire, la 8-9 şi 9-10 (minutul 24), trei goluri consecutive ale ploieştenilor, reuşite de Botezatu, Dediu şi Al. Farcaş au dus tabela la 9-13 şi au cam făcut linişte în sală. Au fost trei goluri la pauză, scor 12-15, iar după reluare s-a mers în acelaşi ritm, încercările disperate ale elevilor lui Sandu Iacob de a reveni în meci fiind anulate de golurile marcate de Alex Farcaş sau Turcu. Cea mai mare diferenţă s-a consemnat în minutul 44, când tabela indica 17-22, dar meciul nu era jucat, pentru că Vasluiul avea doar varianta victoriei pentru a mai spera la play-off.

Gazdele au venit la 20-24 (48), moment din care au început să aibă şi poartă, Stănescu intervenind în câteva rânduri inspirat la şuturile lui Turcu sau Capotă. CSM-ul nu a reuşit să înscrie timp de 9 minute, interval în care au fost mai multe eliminări decât goluri: Stăncioiu şi G. Bujor au plecat împreună la cabine după o altercaţie, iar Soare, M. Bujor şi Al. Farcaş au stat câte două minute pe bancă. Vasluiul întorsese la 25-24 şi avea prima şansă la victorie, dar finalul a fost de-a dreptul nebun. Capotă a egalat, apoi Cotinghiu a făcut 26-25, pentru ca, la cealaltă poartă, Alex Tărîţă să tragă în bară. Mingea a fost recuperată de gazde şi a ajuns la portarul Tudor Stănescu, ieşit în afara propriului semicerc, moment în care goal-keeper-ul a simulat penibil un aşa-zis atac dur al lui Capotă, care doar îl talona pentru a opri contraatacul gazdelor, iar arbitrii au luat decizia corectă, eliminându-l pe portar şi oferind balonul băieţilor noştri. Mihoci a egalat, iar Sandu Iacob a cerut time-out şi a apelat la un jucător de câmp în locul portarului pentru a avea cinci oameni în atac la faza următoare. Moldovenii au lungit atacul până le-a reintrat unul dintre eliminaţi, Mihai Bujor, care a şi înscris pentru 27-26. Cu 27 de secunde înainte de final, Capotă a obţinut un „7 metri” pe care Alex Farcaş l-a transformat fără emoţii, gazdele primind şi o eliminare la bancă, pentru proteste. Ultimul atac al adversarilor a mai adus doar încă „2 minute” în tabăra noastră, Mihoci intervenind decis în faţa lui M. Bujor, iar CSM Ploieşti revine de la Vaslui cu un punct important, care va cântări, cu siguranţă, în play-out.

Băieţii pregătiţi de Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu vor evolua în etapa următoare în Sala Sporturilor Olimpia, urmând să primească, duminică, de la ora 18.00, vizita ultimei clasate, Danubius Galaţi.

 

HC Vaslui – CSM Ploieşti 27-27 (12-15)

 

Sala: Vaslui. Spectatori: 600.

HC Vaslui: Pralea – G. Bujor (4 goluri), Anton, M. Bujor (2), Soare (8, 2 din „7 metri”), Moldovanu (4), Barac. Au mai jucat: Stănescu – Cotinghiu (4 goluri), Hagiu (4), M. Sandu (1), Hrimiuc. Antrenor: Sandu Iacob.

CSM Ploieşti: Szopka – Tărîţă (2 goluri), R. Farcaş, Capotă (2), Zamfir (1), Dediu (5), Al. Farcaş (8, 4 din „7 metri”). Au mai evoluat: Antonaru – Turcu (6), Botezatu (1), Stăncioiu (1), Mihoci (1). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Ionuţ Velişcă şi Cristiel Vlad (ambii din Buzău).

Observator FRH: Viorel Ciucan (Bucureşti).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 6/4 ratate (G. Bujor, Cotinghiu, Soare, M. Bujor) – 5/1 ratată (Turcu).

Eliminări „2 minute”: 8 (Anton, M. Sandu, Cotinghiu, Hagiu, Soare, M. Bujor, Stănescu, Barac) – 8 (Dediu – 2, Capotă, Turcu, Al. Farcaş – 2, Botezatu, Mihoci).

Cartonaşe roşii: G. Bujor (54) – G. Stăncioiu (54).

Leave a Reply

Your email address will not be published.