Victorie cu frâna de mână trasă!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au respectat calculele hârtiei şi s-au impus în faţa ultimei clasate din Liga Naţională, Rapid Bucureşti, la primul meci oficial din 2016, dar nu au făcut-o de maniera aşteptată. Diferenţa dintre loturi, bugete şi, implicit, obiective anunţa o simplă defilare a fetelor noastre în faţa formaţiei pe terenul căreia câştigau, în tur, cu 46-29, dar poate tocmai ecartul evident confirmat de cifre a făcut ca elevele lui Neven Hrupec să nu se concentreze şi să nu joace la cel mai înalt nivel. În plus, a contat mai mult decât era de aşteptat şi de dorit absenţa pivotului titular, Iryna Burtea-Shutska acuzând o răceală puternică din cauza căreia a şi fost internată în spital. Improvizaţiile încercate pe acest post, cu Bozovic, Tivadar şi, chiar, Sheiko trimisă la un moment dat pe semicercul advers, au limitat opţiunile ofensive ale formaţiei noastre, jocul cu pivotul fiind o variantă extrem de rar folosită în condiţiile date.

Debutul partidei nu părea să anunţe jocul strâns ce avea să urmeze, pentru că ploieştencele s-au dus rapid la două goluri, 3-1, 5-3, 7-5 şi părea să fie doar o chestiune de timp până se vor desprinde mai clar. Au fost însă probleme în faza de apărare, iar Rapidul a înţeles că îşi poate face jocul cu combinaţii rapide şi pătrunderi la risc ale Alexandrei Trifan, care au adus goluri, dar şi multe lovituri de la „7 metri”. Şi aşa s-a mers „cap la cap” preţ de multe minute, mai ales că, din tabăra noastră, finalizarea se concentrase doar pe două jucătoare: Dmitrovic şi Farcău. De altfel, cele două jucătoare au înscris primele 11 goluri ale CSM-ului (5, respectiv 6), după care Tivadar a apărut, şi ea, pe lista marcatoarelor. De fapt, până la pauză, cele trei experimentate jucătoare au înscris toate golurile ploieştene (6 Dmitrovic, 7 Farcău şi 3 Tivadar), dar nu acest fapt a surprins, cât acela că Rapidul a intrat cu avantaj de două goluri la cabine, întorcând de la 15-13 pentru CSM (minutul 24), la 16-18!

Neven Hrupec şi-a făcut însă bine treaba la vestiare, pentru că debutul părţii secunde a arătat alte echipe: în 10 minute s-a făcut 24-20, Chiricuţă, Bozovic şi Florea înscriind, şi ele, câte un gol (pe lângă cele… obşinuite, venite de la Farcău sau Tivadar), iar defensiva începând să-şi facă, în sfârşit, treaba. Pe acest fond, s-a ajuns la cea mai mare diferenţă din meci, 30-25 (minutul 51), dar o eliminare cam uşoară la Florea şi un „roşu” direct la Farcău, pentru o intervenţie pe un contraatac al oaspetelor, au făcut ca meciul să se reechilibreze. Rapidul a venit la 31-30 (minutul 55), dar a fost maxim ce au mai putut fetele lui Vasile Mărgulescu, Chiricuţă, din „7 metri”, şi Florea închizând meciul la 33-30.

O victorie „de serviciu”, obţinută după un joc mai puţin concludent decât era de aşteptat, dar poate că semnalul de alarmă a venit la timp, înaintea unor meciuri care pot fi decisive în lupta pentru primele poziţii ale clasamentului.

CSM Ploieşti joacă, în etapa următoare, la HC Dunărea Brăila, partida fiind programată sâmbătă, de la ora 19.45, întrucât va fi preluată de Digisport.

 

CSM Ploieşti – CS Rapid Bucureşti 33-30 (16-18)

 

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 800.

CSM Ploieşti: Tatalovic – Florea (5 goluri), Dmitrovic (8, 1 din „7 metri”), Bozovic (1), Tivadar (5), N. Tudor (1), Farcău (11). Au mai jucat: E. Şerban, A. Dumitru – Sheiko, Boştină, Vasilescu, Chiricuţă (2, 2 din „7 metri”), Balaban. Antrenor: Neven Hrupec.

CS Rapid: Arghir – Doica (4 goluri), Cruceanu, Geană, Bazon, Trifan (13, 8 din „7 metri”), Dobrin (2). Au mai evoluat: Gureşoaie, Simion – Moroianu (7 goluri), Barcan (3), Popa (1), Chirigiu, A. Gheorghe. Antrenor: Vasile Mărgulescu.

Arbitri: Ioan Barbu şi Gabriel Badiu (ambii din Cluj-Napoca).

Observator FRH: Bogdan Anton (Iaşi).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 4/1 ratată (Dmitrovic) – 10/2 ratate (Bazon, Trifan).

Eliminări „2 minute”: 6 (Tivadar, Dmitrovic, Sheiko, Bozovic, N. Tudor, Florea) – 6 (Moroianu, Geană, Barcan – 2), Cruceanu, A. Gheorghe).

Descalificare directă: Farcău (53).

Leave a Reply

Your email address will not be published.