Echipele de baschet juniori pregătesc participarea la turneele semifinale!

Trei din cele cinci echipe de juniori ale CSM Ploieşti înscrise în Campionatul Naţional de baschet vor participa în fazele semifinale ale competiţiei, fetele de la „U18” şi „U16” şi băieţii de la „U13” câştigându-şi acest drept după evoluţiile din grupele preliminare. Celelalte două formaţii, băieţi „U18” şi băieţi „U16”, vor juca în faza de recalificare semifinală, practic turnee în care se stabilesc ocupantele poziţiilor 17-32.

 

Junioarele „U18”, pregătite de Corina Savu, au fost repartizate în Grupa a II-a a fazei semifinale, alături de ACS Cluj Napoca, ACS CSS Gheorgheni, CS Olimpia Bucureşti, LPS Alba Iulia şi ACS Champions Bucureşti. Se va juca sistem campionat, „fiecare cu fiecare”, primele patru clasate urmând să se califice mai departe. Primul meci al fetelor este programat pe 23 ianuarie, pe teren propriu, cu ACS CSS Gheorghieni.

 

Junioarele „U16”, antrenate de Loredana Munteanu, învingătoare în toate meciurile din prima fază a campionatului, vor face parte din Grupa I semifinală, alături de CSU Braşov, LPS Arad, CSM 2 Târgovişte, ACS CSS Gheorgheni, CSS Reghin, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Oradea şi ACS Champions Bucureşti. Se joacă tot „fiecare cu fiecare”, 14 etape, după care primele clasate se califică în faza următoare a întrecerii. Primul meci este programat pe 17 ianuarie, „acasă”, cu Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Oradea.

 

Echipa de juniori „U18” a ratat calificarea în faza semifinală, astfel că va evolua în faza de recalificare semifinală, fiind distribuită în Grupa a IV-a, alături de CSS Tulcea, CSS Bega Timişoara, ACS Flame Ilfov Bucureşti, ABC Laguna Bucureşti şi CSS Viitorul Cluj Napoca. Primul meci va avea loc în deplasare, pe 23 ianuarie, cu CSS Viitorul Cluj Napoca.

 

Şi echipa de juniori „U16”, pregătită de Constantin Mircea, este într-o situaţie similară, urmând să joace în faza de recalificare semifinală. Băieţii au fost repartizaţi iniţial în Grupa a III-a, dar, în urma unei reorganizări pe criterii geografice, au fost "mutaţi" în Grupa a IV-a, alături de CSS Bega Timişoara, CS U-Mobitelco 2 Cluj Napoca, LPS Târgu Mureş, CSS Sighetu Marmaţiei şi CSS Braşovia Braşov. Debutul se va produce pe 24 ianuarie, pe teren propriu, cu LPS Târgu Mureş.

Singura formaţie de băieţi calificată în faza semifinală, cea de juniori „U13”, antrenată de Cornel Alecu, face parte din Grupa a II-a, alături de U Mobitelco Cluj Napoca, Laguna Bucureşti, ACS Agronomia Bucureşti, Dan Dacian Bucureşti, Lucky Dragons Tg. Mureş, Dinamo Bucureşti şi CSS 4 Bucureşti. La acest nivel, se joacă tot „fiecare cu fiecare”, dar în cadrul a patru turnee (câte unul în fiecare lună), în care se joacă 4 sau 3 meciuri, pentru a se ajunge la un total de 14. Primul turneu va avea loc în perioada 22-24 ianuarie, prilej cu care CSM Ploieşti va da piept cu ACS Agronomia Bucureşti, CSS 4 Bucureşti, U Mobitelco Cluj şi Dan Dacian Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.