Steaua – CSM Ploieşti, în sferturile de finală ale Cupei României!

În această dimineaţă, la sediul Federaţiei Române de Handbal, a avut loc tragerea la sorţi a programului sferturilor de finală ale Cupei României la handbal masculin, cele opt echipe calificate, printre care şi CSM Ploieşti, fiind introduse într-o singură urnă, fără a exista „capi de serie”.

Sorţii au decis ca formaţia pregătită de directorul tehnic Ion Nicolae şi antrenorul principal Dragoş Dobrescu să dea piept, în deplasare, cu Steaua Bucureşti, formaţie calificată dramatic, după loviturile de departajare, în faţa celor de la HC Vaslui. Partidele din „sferturi” vor avea loc pe 31 ianuarie, urmând să reprezinte, pentru cele opt echipe, primele confruntări oficiale din 2016, în contextul în care campionatul Ligii Naţionale se reia pe 4 februarie. Steaua şi CSM Ploieşti s-au întâlnit recent, la Chiajna, în penultima etapă din 2015, iar gazdele s-au impus atunci cu 34-30 (17-16).

„Este o tragere la sorţi acceptabilă, să spunem. Existau şi variante mai bune, mă gândesc la un meci acasă cu Adrian Petrea, Constanţa, Călăraşi, dar şi altele mai puţin convenabile, cu o deplasare la Dinamo sau Odorhei, de exemplu. Una peste alta, în această fază a competiţiei nu există adversari slabi, iar dacă vrei să ajungi la turneul final trebuie să ai capacitatea de a câştiga un meci cu Steaua, fie el şi în deplasare”, spune directorul tehnic al echipei noastre, Ion Nicolae.

Programul complet al sferturilor de finală este următorul: CSM Bucureşti – HC Adrian Petrea Reşiţa, HC Odorhei – HC Dobrogea Sud Constanţa, Steaua Bucureşti – CSM Ploieşti şi AHC Dunărea Călăraşi – Dinamo Bucureşti.

Cele patru echipe care se vor califica vor participa  la turneul final, programat în perioada 13-14 aprilie 2016, oraşul gazdă urmând să fie stabilit de FRH în funcţie de ofertele făcute de grupările interesate de organizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.