„Dublă” Tatalovic la Brăila, dar CSM ia doar locul 2 la „Cupa Dunărea”!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au încheiat pe poziţia secundă turneul amical de la Brăila, „Cupa Dunărea 2015”, după ce au pierdut la limită, scor 29-30 (12-15), partida susţinută astăzi, imediat după prânz, în compania gazdelor competiţiei.

Finala a început bine pentru fetele noastre, care au condus cu 2-0 (Farcău şi Dmitrovic) şi au primit primul gol abia în minutul 7. CSM Ploieşti a fost în avantaj până la 8-6 (minutul 18), după care au apărut câteva decizii ale arbitrilor care au enervat banca formaţiei noastre. Şi, după ce au dictat o eliminare de „2 minute” la bancă, arbitrii au uitat că e, totuşi, un turneu amical şi i-au acordat cartonaşul roşu lui Neven Hrupec (minutul 20), pentru că „şi-a permis” să-i întrebe, la un „7 metri” pentru gazde, cine a atins-o pe jucătoarea care a obţinut penalitatea. „Au fost nişte greşeli stupide pentru un turneu amical, iar toate s-au petrecut împotriva noastră. Le-am spus doar că nu e normal ce se întâmplă şi că nu sunt corecţi, enervând astfel ambele echipe”, povesteşte Neven Hrupec episodul petrecut în prima repriză.

Astfel stimulate, brăilencele au reuşit să întoarcă rezultatul înscriind şase goluri consecutive, profitând şi de superioritatea numerică de care au beneficiat, astfel că tabela s-a răsturnat de la 6-8 la 12-8, apoi, chiar, la 15-10, pentru ca, la pauză, să indice 15-12. Şi nu oricum, pentru că ultimul gol al reprizei a fost marcat, din poartă în poartă, de goalkeeperul echipei noastre, Dragica Tatalovic!

În repriza secundă, raportul de forţe s-a reechilibrat, CSM-ul venind la un gol, 16-15 (minutul 34) şi reuşind să egaleze prin Chiricuţă când s-a intrat în ultimul sfert de oră: 24-24 (minutul 46). Dunărea părea să se fi desprins decisiv când a făcut 28-25 (minutul 53), dar fetele conduse de pe bancă de secundul Daniel Gheorghe au mai egalat o dată, 29-29, printr-o nouă reuşită spectaculoasă a portarului Dragica Tatalovic, care a simulat o nouă pasă pe contraatac şi a înscris al doilea său gol din meci (minutul 57). Gazdele aveau să se impună, până la urmă, cu 30-29, dintr-un „7 metri” marcat de Obedeanu (58), şi să intre, astfel, după trei victorii, în posesia trofeului pus la bătaie de conducerea clubului.

Pentru CSM Ploieşti, au evoluat astăzi: Tatalovic (2 goluri), A. Dumitru – Chiricuţă (9 goluri, 5 din „7 metri”), Dmitrovic (7), Farcău (5), Burtea-Shutska (4), Bozovic (1), Tivadar (1), N. Tudor, Ad. Vasilescu şi Gavrilă.

Organizatorii au oferit şi trei premii individuale, Dragica Tatalovic fiind desemnată cel mai bun portar al turneului, la cele două goluri marcate adăugând, astăzi, şi 3 lovituri de la „7 metri” apărate. Stângacea Dunării, Aneta Udriştoiu (Pârvuţ) a fost declarată cea mai tehnică jucătoare a competiţiei, iar conducătoarea de joc a Unirii Slobozia, Andreea Enescu, a fost golghetera turneului, cu 27 de goluri marcate.

Neven Hrupec: „A fost un turneu foarte bun pentru noi, venit după 3-4 zile de pregătire în care nu am apucat să lucrăm din punct de vedere tactic. Sunt mulţumit, pentru că în primele două meciuri am putut să le ofer minute tuturor jucătoarelor din lot, iar echipa a câştigat şi în aceste condiţii. Apoi, a fost finala de astăzi, cu un handbal de bună calitate şi, chiar dacă am pierdut la un gol, am fost mulţumit de jocul prestat de fete. Mă bucur că Alla (Sheiko) şi Daciana (Balaban) au avut prilejul să joace şi am fost plăcut surprins de Andra State, un pivot care are perspective frumoase, cu condiţia să muncească foarte mult. Una peste alta, în ciuda incidentului de astăzi, vreau să le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie, turneul fiind un bun prilej de antrenament pentru noi”.

Săptămâna viitoare, fetele se vor antrena în Sala „Olimpia” şi la Sala de fitness „Oxigen” în primele zile, urmând ca, joi şi vineri, să se afle la Craiova, pentru două partide de verificare susţinute în compania formaţiei pregătite de Simona Gogârlă.

Foto: www.probr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.