Eşec (prea) sever pentru baschetbalişti, în Harghita

BC Miercurea Ciuc – CSM Ploieşti 93-78 (45-42)

Scorul pe sferturi: 29-24, 16-18, 15-15, 33-21

 

BC Miercurea Ciuc: Hejas, Vita, Lokodi, Sinka, Forreiter.

CSM Ploieşti: Dogaru, Dumitru, Movileanu, Dumitrescu, Ianuli.

 

 

Deplasarea din Harghita le-a adus baschetbaliştilor de la CSM Ploieşti cea de-a doua înfrângere stagională, un amestec de arbitraj potrivnic, şansă totală a gazdelor aproape la orice aruncare şi dificultăţi ploieştene în a acoperi absenţa titularului poziţiei 4, Mircea Neagoe, ducând la acest deznodământ nefericit. Gazdele s-au impus cu 93-78, obţinând un plus şi în eventualitatea în care vor conta meciurile directe la finalul sezonului regulat, însă desprinderea lor a venit doar în ultimul sfert, când au profitat şi de rotaţia nu foarte ofertantă a CSM-ului, în condiţiile în care mai mulţi jucători erau în pericol de a fi eliminaţi. De altfel, Dumitru şi Topologeanu nici nu au prins finalul jocului pe parchet, iar Dumitrescu şi Ianuli au fost nevoiţi să se apere cu mare atenţie, încheind meciul cu câte patru greşeli personale.

"Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, dar, de mult nu am mai văzut o asemenea manieră. Asta nu scuză însă cu nimic prestaţia noastră. Lor le-a intrat absolut tot, de la 3 puncte, de la semidistanţă, cu panoul, în ultima secundă, şi aşa mai departe. Probabil că şi dacă aruncau cu tavanul ar fi reuşit să înscrie. Ne-am prezentat fără Neagoe, iar acest lucru a contat enorm, în condiţiile în care a trebuit să fac unele permutări în formula de start", a declarat antrenorul Ionuţ Ivan.

În urma acestui rezultat, CSM Ploieşti se menţine pe poziţia secundă a clasamentului  seriei, dar avansul faţă de urmăritoare s-a înjumătăţit şi orice pas greşit poate costa prezenţa în faza semifinală a campionatului. În runda următoare, ploieştenii vor juca tot în deplasare, în faţa echipei „satelit” a prim-divizionarei CSU Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.