Baschetbalistele de la CSM, la prima victorie în Liga I!

Rapid 2 Bucureşti – CSM Ploieşti 42-64 (22-36)

Scorul pe sferturi: 13-16, 9-20, 10-18, 10-10.

 

Pentru echipa de baschet senioare a CSM Ploieşti, trecerea de la Campionatele Naţionale de junioare la Liga I a fost făcută cu success după cinci etape. Duminică, la prânz, în Sala „CFR Rapid”, fetele Loredanei Munteanu au bifat prima victorie din acest sezon, scor 64-42, în faţa echipei satelit a prim-divizionarei Rapid Bucureşti.

Convinse că meritau mai mult în primele patru runde, în care au alternat momentele bune cu cele mai puţin inspirate, dar în care s-au şi lovit de unii factori din exterior, ploieştencele s-au deplasat în Capitală cu obiectivul declarat de a obţine primul succes în Liga I. Deşi a opus ultimele două clasate în seria a 2-a, partida de la Bucureşti s-a desfăşurat într-o singură direcţie, Ioana Ghizilă şi colegele sale având o prestaţie solidă pe toată durata întâlnirii, fapt care i-a oferit antrenoarei Loredana Munteanu şansa de a rula întreg lotul. Astfel, din cele 12 jucătoare trecute în raport, cinci au reuşit să înscrie cel puţin un coş din acţiune, iar trei dintre ele, Denisa Moldoveanu, Ioana Ghizilă şi antrenoarea secundă Corina Savu, au marcat fiecare peste 15 puncte.

Pentru ploieştence urmează, etapa viitoare, meciul din deplasare cu Sepsi 2 Sf. Gheorhghe, ultimul din acest an, după ce partida din „Olimpia”, cu CSU 2 Braşov, din data de 20 decembrie, a fost reprogramată pentru 10 ianuarie, ţinând cont de faptul că mai multe jucătoare ale clubului nostru vor participa, la finalul anului, la Balcaniada Baschetului Feminin, din Capitală.

Pentru CSM Ploieşti, au evoluat: Moldoveanu 16p, Ghizilă 19p, Savu 21p, Funieru 5p, Stan 2p, Stanciu 1p, Ilaş, Ionescu Şt., Popescu, Casale şi Stănică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.