Deplasare dificilă pentru Vlad Dumitrescu şi colegii lui

BC Miercurea Ciuc – CSM Ploieşti, duminică, ora 12:00

 

După o pauză de două săptămâni, baschetbaliştii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi pentru startul returului Seriei a 2-a a Ligii I, misiunea lor fiind destul de dificilă în Harghita. Elevii lui Ionuţ Ivan întâlnesc formaţia care le-a pus cele mai mari probleme în Sala „Olimpia” în acest sezon, BC Miercurea Ciuc, în faţa căreia s-au impus greu în tur, cu 87-83, după o revenire spectaculoasă în timpul regulamentar şi o repriză de prelungiri.

Partida de duminică poate fi confruntarea ce decide calificarea pentru faza semifinală a campionatului, aşa că băieţii noştri merg doar cu gândul la victorie, chiar dacă nu sunt în cea mai bună formulă. Mircea Neagoe s-a accidentat la un antrenament şi nu va putea evolua, iar Antonio Crăciun se confruntă cu o problemă musculară din cauza căreia utilizarea sa este incertă.

„Băieţii sunt cu moralul ridicat înaintea acestei partide, atmosfera în cadrul lotului fiind una destinsă, chiar dacă ne-am confruntat cu unele probleme nedorite în ultimele zile. Mă refer, aici, în special la Mircea Neagoe, care, în urma unui slam-dunk la antrenament, a picat pe spate, direct în cotul stâng. Este o pierdere importantă pentru noi, întrucât era titularul poziţiei 4, dar, în acest sens, voi muta acolo un alt jucător, în funcţie şi de formula de start pe care o va alinia adversarul. De asemenea, Antonio Crăciun a suferit o întindere musculară, însă, în cazul său sperăm să se poată recupera până la ora jocului. În rest, mă declar mulţumit de felul în care băieţii au răspuns la şedinţele de pregătire, în ultimele două săptămâni, în care am încercat să încărcăm mai mult din punct de vedere fizic, profitând şi de pauza competiţională”, a declarat antrenorul principal, Ionuţ Ivan.

 

Liga I, Seria 2, etapa a 9-a:

 

SCM U 2 Craiova – Energia 2 Tg. Jiu

Gaz Metan 2 Mediaş – CSU 2 Sibiu

Rapid Bucureşti – Ştiinţa Bucureşti

BC Miercurea Ciuc – CSM Ploieşti

Clasament

 

1. Ştiinţa Bucureşti (7-0) – 14 puncte

2. CSM Ploieşti (6-1) – 13 puncte

3. BC Miercurea Ciuc (4-3) – 11 puncte

4. Rapid Bucureşti (4-3) – 11 puncte

5. Energia 2 Tg. Jiu (3-4) – 10 puncte

6. Gaz Metan 2 Mediaş (2-5) – 9 puncte

7. CSU 2 Sibiu (2-5) – 9 puncte

8. SCM U 2 Craiova (0-7) – 7 puncte

Leave a Reply

Your email address will not be published.