Tamara Costache, inclusă în „Tribuna de Onoare e Nataţiei şi Pentatlonului Modern din România”!

La sfârşitul săptămânii trecute, antrenorul coordonator al secţiei de înot a clubului nostru, Tamara Costache, a participat, la Bucureşti, la Gala Nataţiei româneşti, eveniment prilejuit de împlinirea a 85 de ani de activitate a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Cu acest prilej, federaţia a anunţat elaborarea unei metodologii de includere a sportivilor şi antrenorilor în „Tribuna de Onoare e Nataţiei şi Pentatlonului Modern din România”, cu o repartizare pe nouă clase diferite, în funcţie de performanţele sportive realizate. Din primul „val” al persoanelor incluse în acest top fac parte 42 de sportivi şi 15 antrenori, iar Tamara Costache se poate lăuda cu „clasa a III-a”. O clasificare onorabilă, în condiţiile în care, la categoria sportivi, Diana Mocanu şi Camelia Potec au „clasa I”, iar Anca Pătrăşcoiu, Noemi Lung, Beatrice Coadă Câşlaru şi Răzvan Florea au „clasa a II-a”. Ei fiind, de altfel, cei şase medaliaţi olimpici ai României. „Clasa a III-a” corespunde sportivilor care au obţinut locul I la Campionatele Mondiale de seniori şi antrenorilor lor la momentul obţinerii titlurilor respective.

Tamara Costache este medaliată cu aur la Campionatele Mondiale de înot de la Madrid (1986) şi la Campionatele Europene de la Strasbourg (1987), de fiecare dată în proba de 50 de metri liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published.