„Satelitul” campioanei soseşte în „Olimpia”

CSM Ploieşti – CSM 2 Târgovişte, ora 16:30

 

După trei înfrângeri consecutive în debutul sezonului, baschetbalistele de la CSM Ploieşti vor încerca joi după-amiază, de la ora 16:30, să sparge gheaţa în Liga I şi să bifeze prima victorie. Misiunea fetelor Loredanei Munteanu nu va fi însă una deloc uşoară, întrucât în Sala „Olimpia” soseşte echipa satelit a multiplei campioane a României, CSM Târgovişte.

Chiar dacă nu a simţit până acum gustul victoriei în Liga I, echipa feminină de baschet a clubului nostru a părăsit de fiecare dată terenul cu fruntea sus. La Galaţi, ploieştencele au căzut fizic în ultimele 5 minute, a urmat meciul de pe teren propriu cu Politehnica Iaşi, cu o desfăşurare asemănătoare a ostilităţilor, în care doar deciziile de moment le-au privat pe Ioana Ghizilă şi colegele sale de o primă victorie, pentru ca, în urmă cu două săptămâni, arbitrii confruntării de la Tg. Secuiesc să „dea cărţile pe faţă” în favoarea gazdelor. Se poate spune, aşadar, că elevele Loredanei Munteanu au experimentat de fiecare dată o altă situaţie, punând, aici, la socoteală şi ruptura musculară suferită de Alexia Apostolescu, chiar înaintea sezonului, sau accidentarea unei alte piese de bază în rotaţie, Ana-Maria Casale, pe finalul partidei cu Politehnica.

„Meciul ar fi trebuit să se desfăşoare duminică, dar echipa din Târgovişte ne-a solicitat să-l jucăm în devans, întrucât şi fetele de acolo evoluează pe mai multe fronturi, având alte jocuri de disputat la finalul săptămânii. Am discutat cu fetele, le-am încurajat după episodul mai puţin plăcut de la Tg. Secuiesc şi le-am explicat că nu trebuie să facem un capăt de ţară din acea înfrângere, întrucât mai avem şi meciul retur, unde ne putem lua revanşa. Atmosfera este una bună în cadrul echipei şi sperăm să spargem gheaţa joi după-amiază”, a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.

 

Liga I, grupa B, etapa 4:

 

CSM Ploieşti – CSM 2 Târgovişte

Phoenix 2 Galaţi – Politehnica Iaşi

Olimpia CSU 2 Braşov – ACS Tg. Secuiesc

ACS Sepsi 2 Sf. Gheorghe – Rapid 2 Bucureşti 87-30

 

Clasament

 

1. ACS Sepsi 2 Sf. Gheorghe (4-0) – 8 puncte

2. ACS Tg. Secuiesc (3-0) – 6 puncte

3. Politehnica Iaşi (2-0) – 4 puncte

4. CSM 2 Târgovişte (1-2) – 4 puncte

5. Phoenix 2 Galaţi (1-2) – 4 puncte

6. Olimpia CSU 2 Braşov (1-2) – 4 puncte

7. CSM Ploieşti (0-3) – 3 puncte

8. Rapid 2 Bucureşti (0-3) – 3 puncte

Leave a Reply

Your email address will not be published.