Fetele îşi măsoară forţele cu liderul, în Covasna

ACS Tg. Secuiesc – CSM Ploieşti, duminică, ora 16:00

 

Baschetbalistele de la CSM Ploieşti continuă seria „examenelor maturităţii” în Liga I, de această dată la Tg. Secuiesc, împotriva liderului seriei a 2-a. Fetele Loredanei Munteanu vor juca într-o sală în care doar limba comună a baschetului ar trebui să primeze, iar Ioana Ghizilă şi colegele sale să facă un meci bun şi să aducă mici plusuri în comparaţie cu precedentele două etape.

Misiunea ploieştencelor în Covasna nu va fi una deloc uşoară, dacă ţinem cont strict de statistici. ACS Tg. Secuiesc conduce ierarhia, cu două victorii obţinute în faţa formaţiilor satelit ale celor de la CSM Târgovişte, scor 60-46, şi, respectiv, Rapid Bucureşti, scor 45-27, care nu pot fi însă trecute neapărat la capitolul „argumente”, ţinând cont de media scăzută de vârstă a adversarelor. Nici CSM Ploieşti nu stă mai bine la acest capitol, dar, în comparaţie cu ACS Tg. Secuiesc, se poate spune că a avut meciuri mai tari în primele două etape, iar cele două înfrângeri, cu Phoenix 2 Galaţi şi Politehnica Iaşi, nu sunt tocmai complet acoperite de forţa adversarului, cât mai ales de micile greşeli făcute în momentele cheie de către elevele Loredanei Munteanu, câteva dintre ele care abia au împlinit 15 ani.

„Susţin în continuare ideea care a stat la baza acestui proiect, demarat în vară. Ne dorim să creştem jucătoare tinere, din Ploieşti, care să capete experienţă şi care, în 2-3 ani, să aibă un cuvânt de spus chiar şi în Liga Naţională. Asta ne dorim să facem pentru acest oraş, ştim că nu este uşor, dar este păcat ca aceste tinere şi talentate baschetbaliste să meargă să joace pentru alte formaţii din ţară, după terminarea junioratului. Dorim să reprezentăm Ploieştiul doar prin jucătoare crescute aici, care să simtă la fiecare meci bucuria de a evolua pentru oraş, sub privirile părinţilor şi ale apropiaţilor. Legat de meciul de la Tg. Secuiesc, vom face deplasarea chiar în ziua jocului, aşa cum s-a întâmplat şi la Galaţi, în urmă cu două săptămâni. Este adevărat, formaţia gazdă stă mai bine la nivelul mediei de vârstă, dar asta nu ne poate împiedica să facem un joc bun şi să jucăm un baschet care să placă spectatorilor”, a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.

Pentru meciul de la Tg. Secuiesc, staff-ul tehnic al CSM-ului va conta pe acelaşi lot de la precedentele două partide, Ana Maria Casale, accidentată la jocul cu Politehnica Iaşi, având şanse mari să joace chiar din primul minut.

„În funcţie de cum se vor prezenta fetele la ultimele antrenamente desfăşurate înaintea deplasării, eu şi Corina Savu vom definitiva lotul, care, în linii mari, rămâne acelaşi”, a încheiat antrenoarea Loredana Munteanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.