Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti, meci cu grad ridicat de dificultate

CSM Ploieşti – Rapid Bucureşti, duminică, ora 12:00

 

Cu bateriile încărcate, în urma celor două victorii categorice obţinute în „Olimpia” cu Energia 2 Tg. Jiu şi SCM U 2 Craiova, baschetbaliştii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi să abordeze aşa cum se cuvine duelul cu Rapid, una dintre contracandidatele la primele două poziţii. La doar un punct în faţa giuleştenilor, Dumitrescu şi compania nu pot lua în calcul decât varianta victoriei, duminică, la prânz, pentru a-şi consolida locul secund în clasament şi a nu lăsa Rapidul să urce pe frâne, în ecuaţia calificării la faza semifinală.

Echipa de baschet seniori a clubului nostru are o misiune importantă, şi anume aceea de „a face curat” în calculele pentru accederea, din seria a 2-a a Ligii 1, în următoarea fază a competiţiei. O victorie cu Rapid ar pune două lungimi distanţă între CSM Ploieşti şi ocupanta ultimei trepte a podiumului, indiferent de numele acesteia şi de rezultatele înregistrate în celelalte partide.

Bazându-se pe o echipă în care româno-spaniolul Angel Santana este de departe cel mai cunoscut nume şi, totodată, liderul vestiarului, bucureştenii vin după un succes clar, scor 78-31, cu Gaz Metan 2 Mediaş. Jucători precum Marius Bulancea, fiul antrenorului Victor Bulancea, Andrei Lupuşoară – campion în 2012 cu CSU Asesoft Ploieşti, Alin Spahiu sau Cătălin Bordei reprezintă, la rândul lor, piese importante în angrenajul Rapidului, dar pe care ploieştenii sunt decişi să le înlăture de pe tabla de şah pentru a se menţine în costa liderului Ştiinţa Bucureşti.

 

Liga 1, Seria a 2-a, Etapa a V-a:

 

CSM Ploieşti – Rapid Bucureşti

Ştiinţa Bucureşti – Energia 2 Tg. Jiu

CSU 2 Sibiu – SCM U 2 Craiova

BC Miercurea Ciuc – Gaz Metan 2 Mediaş

 

Clasament

 

1. Ştiinţa Bucureşti (5-0) – 10 puncte

2. CSM Ploieşti (4-1) – 9 puncte

3. Rapid Bucureşti (3-2) – 8 puncte

4. Energia 2 Tg. Jiu (3-2) – 8 puncte

5. BC Miercurea Ciuc (2-3) – 7 puncte

6. Gaz Metan 2 Mediaş (2-3) – 7 puncte

7. CSU 2 Sibiu (1-4) – 6 puncte

8. SCM U 2 Craiova (0-5) – 5 puncte

Leave a Reply

Your email address will not be published.