Viitorul CSM Ploieşti se decide… în prelungiri

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti, pe a cărei ordine de zi s-a aflat proiectul privind rectificarea bugetului CSM pe anul 2015, nu a adus veşti bune pentru club. Cu doar 12 voturi „pentru” (în condiţiile în care erau necesare minim 13) şi 10 abţineri proiectul a picat, dar dezbaterile vor fi reluate în cadrul unei şedinţe de îndată a CL Ploieşti care va avea loc luni după-amiază, conducerea CSM urmând să prezinte şi un raport detaliat referitor la măsurile care au fost luate în ultima vreme, precum şi o previziune a activităţii până la sfârşitul acestui an.

Prezent în faţa consilierilor, directorul general al CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, le-a expus acestora situaţia existentă în acest moment la club, într-un speech de câteva minute: „În calitate de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, am luat act de cele constatate de Comisia de Supraveghere și Verificare a CSM Ploieşti, din cadrul Primăriei, care a identificat o serie de nereguli existente la club. Deja am luat primele măsuri care erau evidente din conţinutul raportului, urmând ca, după finalizarea Auditului aflat acum în desfăşurare la club, să facem toate demersurile pentru a pune lucrurile în ordine. Cine a greşit va trebui să plătească, iar dacă va fi cazul să apelăm la organele competente, o vom face. Vreau să vă spun că avem sportivi neplătiţi de mai bine de două luni, iar dacă votul dumneavoastră va fi negativ, asta ar însemna blocarea activităţii de la club. Avem câţiva sportivi, cazul echipei de handbal masculin, care şi-au depus memorii pentru a pleca şi riscăm să-i pierdem, cu menţiunea că va trebui să-i şi plătim cu penalităţi! În plus, există acest risc şi la echipa de fete, şi cred că este în joc şi imaginea oraşului, reprezentat onorabil, spun eu, de aceste două echipe în Liga Naţională. Fac un apel la dumneavoastră să nu pedepsiţi sportivii, tehnicienii, oamenii oneşti care lucrează la CSM Ploieşti, pentru că această rectificare vizează, practic, pâinea lor. Ce vă pot promite pe viitor este o transparenţă totală a activităţii de la club – disponibilitatea de a posta pe site-ul clubului tot ce ţine de transferuri, achiziţii, modul în care se cheltuiesc banii publici. Ar fi binevenită şi o monitorizare atentă din partea dumneavoastră a activităţii de la club, pentru că nu mai vrem să se ajungă într-o situaţie precum cea de acum”.

La rândul lui, managerul sportiv al clubului, Cristian Nica, le-a transmis consilierilor: „Avem echipele de handbal ale oraşului, care au meciuri în zilele următoare. Există pericolul să nu ne prezentăm, să nu vrea să joace. Băieţii sunt neplătiţi de aproape trei luni, fetele de două luni şi ceva. Avem 800 de sportivi legitimaţi, iar în spatele acestora, marea majoritate ploieşteni, sunt părinţi, bunici, care vor avea o opinie. Să fiţi convinşi că noua conducere, care are nevoie de puţin timp, va eficientiza activitatea de la club”.

La solicitarea consilierului George Botez, directorul Cezar Stoichiciu a prezentat şi câteva dintre măsurile care au fost deja luate ţinându-se cont de criza financiară de la club: „Rezilierea contractului preparatorului fizic, în valoare de 150 milioane lei, a contractelor de medicină sportivă, toate însumând undeva la 450 de milioane de lei lunar, a contractelor a doi jucători din echipa de handbal masculin, în valoare de circa 350 de milioane de lei împreună, plus la sala de fitness, reuşind să încheiem contracte de tip barter cu cele mai bune două săli din oraş”.

În ciuda acestor puncte de vedere, a opiniei exprimate inclusiv de antrenorul coordonator al secţiei de box a clubului, Titi Tudor, zece consilieri au decis să se abţină, solicitând, până luni, raportul despre care aminteam mai sus.

Proiectul va fi supus din nou la vot luni, în cadrul şedinţei de îndată a Consiliului Local Ploieşti, ce va avea loc la ora 15.00.

În semn de protest faţă de situaţia de la club, componenţii celor două echipe de handbal ale CSM Ploieşti vor evolua, în etapa de mâine a Ligii Naţionale, cu banderole albe. Echipa de băieţi joacă, de la ora 11.30, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania HC Adrian Petrea Reşiţa, iar cea feminină evoluează, de la ora 18.00, în deplasare, cu Măgura Cisnădie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.