Thriller fără happy end!

La prima apariţie după cele trei săptămâni de pauză, determinate de programul echipei naţionale a României, handbaliştii de la CSM Ploieşti nu au reuşit să continue seria rezultatelor bune înregistrate în Sala „Olimpia” în ultimele etape. Au pierdut la un singur gol, 30-31 (13-14), în faţa unei alte nou-promovate, HC Adrian Petrea Reşiţa, la capătul unei partide în care, chiar dacă au evoluat cu banderole albe în semn de protest faţă de restanţele financiare existente în acest moment, au lăsat la vestiare problema banilor şi au lupta cu ardoare pentru fiecare minge. Şi, după un meci în care au fost mai mult echipa care a alergat după adversar, oaspeţii conducând încă de la jumătatea primei reprize, ploieştenii parcă s-au speriat, pe final, de şansa de a întoarce jocul, irosind nu mai puţin de patru atacuri consecutive la scorul 30-30.

Confruntarea a stat sub semnul echilibrului în marea majoritate a timpului, CSM-ul conducând în debut, 1-0 şi 2-1, apoi 5-4 şi 6-5, pentru ca, apoi, să fie echipa care vine din urmă. Reşiţa a marcat patru goluri consecutive şi tabela a arătat 6-9 (minutul 16), dar, pe fondul eliminărilor lui I. Stan şi Vaidasigan, care le-au oferit gazdelor şi circa un minut de dublă superioritate numerică, s-a restabilit egalitatea la 11. A fost, apoi, 12-12, 13-13, dar oaspeţii au marcat ultimul gol al reprizei şi au intrat la cabine cu avantaj minim: 13-14.

După pauză, cursa de urmărire s-a reluat şi a căpătat accente dramatice, trupa lui Adrian Petrea desprinzându-se întâi la trei goluri – 14-17, minutul 33 -, apoi, chiar, la patru lungimi, 19-23 (minutul 43), moment în care Dragoş Dobrescu a solicitat time-out. Decizie bună, la fel ca şi apariţia lui Rotaru între buturi, forţată de lipsa de inspiraţie a lui Szopka şi Antonaru. Goal-keeper-ul a reuşit să pareze două şuturi consecutive ale adversarilor, unul chiar din „7 metri”, iar Stăncioiu, Zamfir şi R. Farcaş au dus CSM-ul la un singur gol de vizitatori: 22-23. Egalarea s-a restabilit în minutul 49, când Tărîţă a înscris pentru 25-25, iar ultimele zece minute au fost pe muchie de cuţit. S-a mers „gol-gol” până la 30-30, de fiecare dată reşiţenii conducând pe tabelă, după care băieţii noştri au avut nu mai puţin de patru şanse de a trece în faţă: Capotă a tras în Tevzadze, Al. Farcaş a ratat un „7 metri” în faţa aceluiaşi portar georgian, Stăncioiu a trimis în bară după o pătrundere din extrema stângă, iar Tărîţă a scăpat mingea pe un contraatac, în momentul în care se pregătea să-i paseze lui Capotă, venit lansat pe zona centrală. Şi s-a intrat în ultimul minut, în care arbitrii l-au eliminat uşor pe Rasic pentru o „mână la gât” aplicată lui Bahan, un adversar cu 20 de centimetri mai scund, iar Lela a marcat, cu 19 secunde înainte de final, golul pentru 30-31. Dragoş Dobrescu a cerut time-out şi l-a scos pe Rotaru dintre buturi pentru a reface echilibrul numeric în câmp introducându-l pe Botezatu cu tricou distinct în teren, dar, deşi Rasic era eliminat, ploieştenii au rămas în 7 jucători pe parchet şi au fost penalizaţi. Încă o eliminare de „2 minute” şi pierderea posesiei au fost fatale, Reşiţa încheind meciul în ofensivă şi asigurându-şi o nouă victorie la limită în acest sezon: 30-31!

În etapa următoare, CSM Ploieşti va evolua, marţi, de la ora 18.00, în „Ştefan cel Mare”, cu Dinamo Bucureşti.

 

CSM Ploieşti – HC Adrian Petrea Reşiţa 30-31 (13-14)

 

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 400.

CSM Ploieşti: Szopka – Tărîţă (7 goluri, 1 din „7 metri”), Capotă (2), Turcu (5), Rasic (1), Dragnea (4), Al. Farcaş (5, 2 din „7 metri). Au mai jucat: Antonaru, Rotaru – Zamfir (1), R. Farcaş (4), Botezatu, Stăncioiu (1). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

HC Adrian Petrea: Tevzadze – Pîrvan (1 gol), I. Stan (5, 1 din „7 metri”), Bahan, Pîrîianu, Vaidasigan (5), Dospinescu (5). Au mai evoluat: Drăghici – Huta (6), Trifkovic (3), Rohozneanu (1), Lela (4), Ignat (1, 1 din „7 metri”). Antrenor: Adrian Petrea.

Arbitri: Georgian Băducu şi Răzvan Voicu (Buzău/Buzău).

Observator FRH: Radu Chirvase (Bucureşti).

 

Statisticile partidei

Lovituri „7 metri”: 5/2 ratate (Tărîţă, Al. Farcaş) – 4/2 ratate (Trifkovic, Ignat).

Eliminări „2 minute”: 4 (Dragnea, Rasic – 3) – 5 (I. Stan – 2, Vaidasigan, Dospinescu, Trifkovic).

Eliminare definitivă: Rasic (60).

Leave a Reply

Your email address will not be published.