Băieţii s-au impus fără emoţii la Galaţi: Danubius – CSM Ploieşti 27-33 (10-17)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au reuşit, astăzi, să obţină prima victorie pe teren străin în Liga Naţională şi, tot ca o premieră, să lege două victorii consecutive de la promovarea în primul eşalon al handbalului românesc. Elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu s-au impus fără mari emoţii, cu 33-27 (17-10), pe terenul celor de la Danubius Galaţi, singura formaţie fără punct în acest sezon al Ligii Naţionale masculine.

Meciul a fost echilibrat doar în primele 12 minute, în care gazdele au reuşit de fiecare dată să egaleze, până la 6-6, după ce ploieştenii marcau şi luau conducerea. De la 6-6 însă, CSM-ul a apăsat acceleraţia şi, după un parţial de 5-0, tabela indica în minutul 17 un 6-11 ce începea să lămurească problema câştigătoarei. Seria oaspeţilor a fost întreruptă de un penalti gălăţean, dar diferenţa a continuat să crească până la pauză, când s-a consemnat scorul de 17-10 pentru băieţii noştri.

În partea secundă, ecartul a rămas constant la 6-7 goluri, Danubius având un singur moment în care le-a dat ceva iluzii suporterilor, când a venit la 20-24 (minutul 44). Imediat, însă, Turcu şi Stăncioiu au refăcut diferenţa de şase goluri (20-26), şi s-a mers până la final „cap la cap”, cu goluri multe şi un parţial de 7-7 ce a dus la scorul final de 27-33.

„Am început bine meciul şi, după câteva minute de egalitate, am reuşit să ne desprindem decisiv, cred eu, la 6-7 goluri. În repriza secundă am păstrat acelaşi nivel de joc şi nu le-am permis să se apropie periculos, aşa că victoria este absolut meritată şi, cred eu, dacă ne forţam puţin, puteam câştiga şi mai clar. Ne bucurăm că echipa a jucat bine, că am legat, în sfârşit, două victorii consecutive şi sperăm ca, având un moral bun, să câştigăm şi partida următoare, de pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi”, ne-a spus directorul tehnic Ion Nicolae.

Pentru CSM Ploieşti au evoluat, astăzi, Szopka, Antonaru, M. Dumitru – Dragnea (8 goluri), Tărîţă (8), Turcu (7), Capotă (6), Al. Farcaş (1), R. Farcaş (1), Rasic (1), Stăncioiu (1), Zamfir, Botezatu şi Mihoci. În urma acestei victorii, echipa noastră a urcat pe poziţia a 10-a a clasamentului, ce poate fi îmbunătăţită la finalul săptămânii viitoare, când, în Sala Sporturilor Olimpia, va veni AHC Dunărea Călăraşi. Meciul cu formaţia lui Aihan Omer este programat sâmbătă, de la ora 13.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.