Prea imaturi, prea neinspiraţi: CSM Ploieşti – Potaissa Turda 28-30 (11-18)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti se află, în continuare, în căutarea primei victorii de la promovarea în Liga Naţională, după ce nici în faţa Potaissei Turda nu au reuşit mai mult decât un nou scor strâns, dar în defavoarea lor. A fost 28-30 (11-18) în disputa cu una dintre reprezentantele României în cupele europene, după o evoluţie care, din nefericire, a semănat în prea puţine momente cu prestaţiile din primele trei etape şi prea des cu apariţia dezamăgitoare de la Timişoara. Din nou, ploieştenii au plătit pentru lipsa de maturitate şi experienţă ca echipă în Liga Naţională şi pentru prea numeroasele greşeli „neforţate”, ca să facem o paralelă cu tenisul, eforturile de a sta aproape de o echipă oaspete mai rutinată fiind spulberate, de fiecare dată, de câteva erori greu de explicat pentru acest nivel.

Potaissa s-a desprins încă din debut, 2-6, forţându-l rapid pe Dragoş Dobrescu să solicite time-out (minutul 11) pentru a-şi trezi elevii, avansul luat de vizitatori fiind totuşi unul mic, dacă ţinem cont că Răzvan Szopka adunase deja cinci intervenţii salvatoare între buturi. Goal-keeper-ul venit chiar de la Turda în această vară avea o revanşă de luat şi a arătat-o de-a lungul celor 60 de minute, în care a parat 18 şuturi, dar a fost prea puţin ajutat de colegi atât în faza de apărare, cât şi în cea de atac. CSM-ul a venit la 5-6 şi părea să fi intrat în meci, dar Horaţiu Gal a pus, şi el, cartonul de time-out pe masa oficială şi a întrerupt seria de trei goluri a gazdelor. Demers care a avut efect, pentru că a urmat un „parţial” de 1-6 şi, la 6-12, situaţia se complicase deja destul de mult pentru băieţii noştri. Totuşi, scorul s-a strâns la 10-14 şi Mihoci a irosit un contraatac „unu la unu” cu Pallag, ratarea ducând la o nouă rupere de ritm a oaspeţilor, care s-au dus, la pauză, la 18-11.

Imediat după reluare, au fost chiar opt goluri diferenţă, 11-19, dar câteva intervenţii spectaculoase ale lui Szopka şi ceva mai multă atenţie în atac au contribuit la un 4-0 ploieştean ce a readus speranţele în tribune. A fost 15-19 (minutul 36), 16-20 (39), 16-22 (41) şi, după o nouă revenire a CSM-ului, 20-23 (minutul 45). Horaţiu Gal a cerut primul time-out al reprizei, dar asta nu i-a adus un final de meci liniştit, pentru că, după 20-24, băieţii noştri au dat ultimul asalt şi au reuşit să vină la două goluri – 22-24, 23-25 sau 24-26 (minutul 53). Grigoriev şi Savic au găsit însă soluţii pentru a ţine Turda la o distanţă suficientă pentru a nu fi periclitată victoria echipei oaspete şi, la 26-30, cu două minute înainte de final, lucrurile erau clare. Dragnea şi Telepnev au marcat în ultimele secvenţe ale meciului pentru un scor final de 28-30, victoria revenind formaţiei care a ştiut să profite mai mult de slăbiciunile adversarului, fără a impresiona prin forţa arătată, aşa cum au făcut-o Odorhei sau Steaua, care au avut în faţă o echipă a CSM-ului mult mai inspirată.

Pentru băieţi urmează partida cu campioana Minaur Baia Mare, amânată pentru miercuri, 23 septembrie, în condiţiile în care adversarii vor debuta în weekend în grupele Champions League.

 

CSM Ploieşti – AHC Potaissa Turda 28-30 (11-18)

 

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 800.

CSM Ploieşti: Szopka (18 intervenţii) – Tărîţă (2 goluri), Abu Hassan (4, 3 din „7 metri”), Dragnea (6), Rasic (3), Telepnev (2), Al. Farcaş (1, 1 din „7 metri”). Au mai jucat: Antonaru – Capotă (3 goluri), Turcu (1), R. Farcaş, Mihoci (1), Botezatu (3), Stăncioiu (2). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Potaissa: Pallag – Bondar (7 goluri, 3 din „7 metri”), Adomnicăi (3), R. Lazăr (3), Savic (7), Rotaru, Suciu (2). Au mai evoluat: Varo – Cântec (1), Grigoriev (7), Niazhura, Amihăesi. Antrenor: Horaţiu Gal.

Arbitri: Tiberiu Dobre (Bucureşti) şi Mihai Potârniche (Buzău).

Observator FRH: Victor Sighicea (Vâlcea).

 

Statisticile partidei

Lovituri de la „7 metri”: 5/1 ratată (Abu Hassan) – 3/0 ratate.

Eliminări „2 minute”: 2 (Dragnea, Capotă) – 4 (Niazhura, Cântec, Savic, Grigoriev).

Leave a Reply

Your email address will not be published.