Nucă (prea) tare la debut: CSM Ploieşti – HC Odorhei 28-30 (11-14)!

La revenirea în Liga Naţională, handbaliştii de la CSM Ploieşti nu au reuşit să producă surpriza în faţa uneia dintre echipele tari ale campionatului, HC Odorhei. Câştigătoare a sezonului regulat în ediţia trecută, dar şi a Cupei Challenge, formaţia pregătită de Vlad Caba s-a impus cu 30-28 (14-11), la capătul unei partide în care experienţa handbaliştilor oaspeţi şi-a spus cuvântul, numărul de mingi făcute cadou adversarilor fiind mult mai mic în dreptul acestora.

CSM Ploieşti a început bine, a condus în trei rânduri şi a mers „cap la cap” cu formaţia vizitatoare până la 4-4 (minutul 10). Odorheiul a rupt ritmul şi s-a dus la 7-4, moment în care Dragoş Dobrescu a cerut time-out pentru a face primele reglaje. A reuşit să pună ordine în faza de atac, băieţii noştri înscriind constant, dar n-a putut să rezolve în câteva secunde şi problemele din apărare, aşa că răspunsul oaspeţilor a fost, de fiecare dată, pe măsură. Aşa s-a intrat la pauză cu deficit de trei goluri, dar şi cu senzaţia că scorul putea fi mai strâns dacă nu interveneau câteva greşeli neforţate, dar şi dacă arbitrii sesizau câteva faulturi ale defensivei oaspete, care s-au transformat în intercepţii şi contraatacuri.

Speranţele s-au năruit, însă, în primele minute de la reluare, în care Odorheiul a continuat să puncteze, iar băieţii noştri să ia bara la ţintă, Telepnev şi Botezatu nimerind „chenarul” porţii adverse. Aşa s-a ajuns la 11-18 şi totul s-a transformat într-o cursă de urmărire aproape imposibilă, în faţa unui adversar rutinat, care a ştiut să gestioneze presiunea pusă de gazde. Presiune concretizată într-o apărare avansată şi agresivă, care a reuşit să „fure” câteva baloane ce s-au transformat în goluri ce au creat iluzia revenirii. CSM-ul s-a apropiat la 17-20 (minutul 42), forţându-l pe Vlad Caba să solicite time-out, dar o serie de patru goluri ale oaspeţilor, dintre care trei ale internaţionalului Andrei Mihalcea, a pus capăt oricăror speranţe ploieştene. De la 17-24, elevii lui Dragoş Dobrescu au reuşit să vină din nou la trei goluri – 24-27 (56), 25-28 (57) sau 26-29 (58) – dar e adevărat că nimeni din sală nu a avut în vreun moment impresia că Odorheiul ar fi putut să rateze cele trei puncte pe final: 28-30.

S-a pierdut o primă luptă, în faţa uneia dintre echipele care probabil se vor lupta pentru titlu în acest sezon, dar au fost destule semne bune ce au arătat că, în mod cert, vor fi şi motive de satisfacţie în rundele care vor veni. CSM Ploieşti urmează să joace la mijlocul săptămânii în deplasare, la CSM Bucureşti (cel mai probabil miercuri), iar duminică va avea din nou meci în Sala „Olimpia”, în faţa unei alte echipe care anunţă un sezon bun, Steaua Bucureşti. Confruntarea de la finalul săptămânii ar putea avea loc la ora 11.30, o decizie definitivă urmând să fie luată în cursul zilei de mâine.

 

CSM Ploieşti – HC Odorhei 28-30 (11-14)

 

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 500.

CSM Ploieşti: Szopka (6 intervenţii) – Tărîţă, Dragnea (4 goluri), Turcu (5), Rasic (1), Telepnev (6), Al. Farcaş (1). Au mai jucat: Antonaru (4 intervenţii) – R. Farcaş (7), Abu Hassan (1, 1 din „7 metri”), Stăncioiu, Botezatu (1), Capotă, Hoinaru (1), Mihoci (1). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

HC Odorhei: Szabo – Mihalcea (9 goluri, 1 din „7 metri”), Markez (6, 2 din „7 metri”), Sipos (2), Talas (4), Rusia (1), Onyejekwe (3). Au mai evoluat: Jokanovic, Orban – Kuzmanoski (4), Szasz, Ojleski (1), Konya, Csog. Antrenor: Vlad Caba.

Arbitri: Adrian Nacu şi Adrian Rucoi (Mureş/Mureş).

Observator FRH: Viorel Dobre (Bucureşti).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 2/1 ratată – 3/0 ratate.

Eliminări „2 minute”: 3 (Al. Farcaş, Telepnev, Mihoci) – 4 (Onyejekwe – 2, Sipoş – 2).

Leave a Reply

Your email address will not be published.