Elevele lui Neven Hrupec făcură spectacol la Cupa Craiova!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au arătat în această seară, la Craiova, că jocurile bune făcute recent cu CSM Bucureşti, în care campioanele s-au impus cu mari emoţii, nu au fost întâmplătoare, iar echipa construită în această vară va avea un cuvânt de spus în noua ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin. Având în faţă revelaţia sezonului trecut, SCM Craiova, e drept, schimbată, la rându-i, destul de mult faţă de campionatul precedent, CSM Ploieşti a făcut spectacol în prima partidă a turneului organizat de oltence, transformat, până la urmă, într-o simplă dublă între cele două echipe. Asta, din cauză că „U”-Alexandrion Cluj-Napoca a refuzat să se mai prezinte în urma unor declaraţii făcute de Simona Gogârlă zilele trecute, dar şi pentru că organizatorii au preferat ca echipa lor să joace de două ori cu CSM Ploieşti, anunţându-i pe cei de la Măgura Cisnădie să nu mai facă deplasarea în Oltenia.

Revenind la partida din această seară, trebuie spus că aceasta a fost controlată de la un capăt la altul de fetele noastre, care au fost conduse o singură dată, în minutul 4, cu 2-1, după care au întors rapid scorul, 3-6 (minutul 12) şi nu au mai cedat iniţiativa. Craiova a mai avut o scurtă tresărire când a egalat la 6 şi la 7, dar imediat s-a făcut 7-10, diferenţa de trei goluri păstrându-se şi la pauză: 10-13.

Repriza secundă a început cu un nou forcing ploieştean, tabela ducându-se la 11-16, apoi oltencele au venit la două lungimi, 14-16 (minutul 36), dar asta a fost totul. S-a făcut 14-21, Simona Gogârlă a cerut time-out, dar au venit alte două goluri ale CSM-ului şi, la 14-23 (minutul 44), lucrurile erau clare. A fost, până la urmă, o victorie la şapte goluri a elevelor lui Neven Hrupec, 24-31, chiar dacă sancţiunile arbitrilor au mers cam într-o singură direcţie, raportul aruncărilor de la „7 metri” fiind de 10-4 în favoarea gazdelor, iar cel al eliminărilor de „2 minute”, de 1-6 tot în… favoarea Craiovei. Ar mai fi de remarcat evoluţia foarte bună a celor doi portari folosiţi astăzi, Dragica Tatalovic şi Elena Şerban adunând 24 de intervenţii salvatoare, între care nu mai puţin de şase la aruncări de la „7 metri” ale oltencelor.

Neven Hrupec a folosit, în debutul partidei, formula devenită standard după primele teste, Tatalovic – C. Preda, M. Dmitrovic (6 goluri), Tivadar (6), Shutska Burtea (3), N. Tudor (1), Farcău (3), apelând, pe parcurs, şi la Şerban – Bozovic (6), I. Dinu (1), M. Gavrilă (3), Chiricuţă (2), Vasilescu şi Caraşol.

„Pentru noi sunt ultimele meciuri înaintea startului campionatului şi era important să facem o repetiţie bună cu prilejul acestui turneu de la Craiova. Sunt foarte mulţumit de evoluţia fetelor, iar rezultatul, obţinut în faţa unei formaţii care va reprezenta România în Cupele Europene, spune foarte multe. Am făcut un joc bun, sigur că mai sunt lucruri de pus la punct, dar evoluţia fetelor şi rezultatul ne dau încredere înaintea startului sezonului”, spune antrenorul Neven Hrupec.

SCM Craiova şi CSM Ploieşti se vor confrunta din nou, mâine, de la ora 11.00, tot în Sala Polivalentă din inima Olteniei.

Foto: sportuldoljean

Leave a Reply

Your email address will not be published.