Defilare spre Liga Naţională: CSU Galaţi – CSM Ploieşti 21-26 (13-12)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti şi-au respectat statutul de virtual promovaţi în Liga Naţională şi au câştigat, în această după-amiază, partida susţinută pe terenul ocupantei poziţiei a III-a a clasamentului Seriei A a Diviziei A, CSU Danubius Galaţi. Băieţii pregătiţi de directorul tehnic Ion Nicolae şi antrenorul principal Dragoş Dobrescu s-au impus la scor, 26-21, după o repriză secundă foarte bună, în care au întors scorul consemnat la pauză: 13-12 în favoarea gazdelor.

„A fost un joc echilibrat în prima repriză, în care am jucat bine, dar ne-au costat câteva inexactităţi pe final şi astfel ei au intrat în avantaj la cabine. După pauză, am venit cu altă atitudine în special în faza defensivă, dovadă că am primit doar opt goluri în 30 de minute, şi am reuşit să ne impunem absolut meritat. A câştigat echipa mai aşezată, mai valoroasă, important fiind că, deşi promovarea era jucată, ne-am respectat şi am ţinut să mergem en fanfare spre Liga Naţională”, ne-a declarat directorul tehnic Ion Nicolae.

Condusă după 30 de minute, CSM Ploieşti a întors scorul imediat după pauză, conducând cu 16-13, dar desprinderea a venit abia în ultimele zece minute, pentru că Danubius a revenit de fiecare dată când oaspeţii s-au desprins pe tabelă: 16-16, apoi 18-18 după 16-18 şi 20-20 după 18-20. De la 20-20 însă, scor consemnat în minutul 51, băieţii noştri au înscris şase goluri la rând şi au închis meciul, gazdele mai punctând o singură dată până la final pentru un 21-26 clar în favoarea CSM-ului.

Din păcate, partida a fost marcată şi de un moment mai puţin plăcut pentru ploieşteni, Bogdan Năstase accidentându-se în minutul 26 al jocului, după ce a înscris pe un contraatac. Extrema CSM-ului a acuzat dureri la genunchi şi chiar a mers, după meci, direct la spital pentru un prim control, însă gravitatea accidentării va fi aflată doar după un RMN ce va fi efectuat la Ploieşti.

Pentru CSM Ploieşti au evoluat: M. Dumitru, D. Rotaru – A. Macovei (6 goluri), E. Turcu (5), Al. Tărâţă (5), Gh. Roman (4), Hoinaru (3), Zamfir (1), B. Năstase (1), Hodorogea (1), Botezatu, Stăncioiu, D. Sava şi Al. Budui.

Pentru CSM Ploieşti urmează, sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor Olimpia, partida din etapa a XXVIII-a a Diviziei A, cu CSU Târgovişte, care va consfinţi şi promovarea matematică în Liga Naţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.