Şansă irosită sub Tâmpa: Corona Braşov – CSM Ploieşti 22-21!

Elevele lui Goran Kurtes au fost aproape să producă surpriza primei etape al returului Ligii Naţionale de handbal feminin, pierzând, în această seară, la limită, scor 22-21, pe terenul vicecampioanei Corona Braşov. Câteva ezitări în faza de atac, în ultimele zece minute, dar şi o serie de decizii cel puţin ciudate ale arbitrilor Vasilescu şi Şerbu, care au avut grijă ca favoritele să nu joace cumva în inferioritate numerică, au înclinat balanţa în favoarea gazdelor, după un meci în care nu s-a văzut diferenţa dintre locurile 3 şi 7 ocupate de cele două formaţii înaintea etapei.

Partida a început dezastruos pentru CSM, Corona înscriind primele trei goluri ale confruntării de sub Tâmpa şi, chiar dacă Ana Toth a marcat pentru 3-1, au urmat alte patru reuşite ale amfitrioanelor. Goran Kurtes epuizase deja un time-out la 5-1, dar efectul a fost puţin întârziat, pentru că, abia de la 7-1 (minutul 12), Elena Şerban a închis poarta, ajutată şi de o defensivă mult mai exactă, iar Sheiko, Shutska, Vlaskalic, Dincu şi Chiricuţă au înscris pe rând pentru un 7-6 (minutul 19) ce a arătat că fetele noastre nu vor ceda uşor.

Cu patru minute înainte de finalul primei reprize, Roman a restabilit egalitatea şi, chiar dacă braşovencele s-au dus din nou la două goluri, 12-10 (28), CSM-ul a marcat ultimele trei goluri ale reprizei şi tabela indica, după 30 de minute, avantaj pentru Ana Gherman şi colegele sale. Acelaşi ca în turul campionatului, 13-12.

După pauză, Şerban şi-a continuat evoluţia bună din prima parte cu o primă intervenţie senzaţională, parând un „7 metri” al Aureliei Brădeanu, iar CSM-ul a stat permanent în faţă conducând cu un gol până la 18-17 (minutul 48). Au urmat 7 minute fără gol pentru echipa noastră şi, chiar dacă defensiva a făcut tot posibilul pentru a ţine piept tăvălugului braşovean, Corona a reuşit să înscrie trei goluri ce au dus-o la 20-18. Cu Sheiko luând atacurile pe cont propriu, CSM-ul a venit de fiecare dată la un gol în ultimele minute (20-19, 21-20 şi 22-21) şi chiar a avut ultimul atac al partidei, preţ de 20 de secunde. Goran Kurtes a cerut time-out, a indicat schema, dar un şut la disperare al Mirelei Roman, cu două secunde înainte de final, a fost respins de jos, de lângă bară, de Denisa Dedu.

Corona s-a impus, până la urmă, la limită, 22-21, la capătul unei partide în care, dacă ţinem cont şi de elementele statistice – 4-5 la aruncări de la „7 metri” (noi ratând 3) şi 3-6 la eliminări de „2 minute”, cu precizarea că Braşovul a jucat în inferioritate numerică doar 54 de secunde, două dintre eliminări fiind simultane, pentru Shutska şi Bondar, respectiv Shutska şi Apetrei – e clar că elevele lui Goran Kurtes meritau măcar un punct din confruntarea de astăzi. Un rezultat favorabil ar fi venit tocmai bine înaintea vizitei campioanei, partida cu HCM Baia Mare fiind programată duminică, de la ora 20.30, în Sala Sporturilor Olimpia.

Foto: Bogdan Bălaş – Monitorul Expres

 

Corona Braşov – CSM Ploieşti 22-21 (12-13)

Sala: Braşov. Spectatori: 1.000.

Corona: Dedu – Chiper, N. Tudor (2), Brădeanu (5, 2 din „7 metri”), O. Apetrei, Zamfir (7, 1 din „7 metri”), Hotea (1). Au mai jucat: Mârcă – Bondar (2), Pricopi (1), Dincă (1), Briscan (1), Neagu (2), Raţiu. Antrenor: Bogdan Burcea.

CSM Ploieşti: E. Şerban (11 intervenţii) – Dincu (2 goluri), I. Dinu, Ana Gherman, Vlaskalic (3, 1 din „7 metri”), Toth (1), Ionescu (1). Au mai evoluat: Ifrim – Preda, Sheiko (6), Roman (2), Shutska (5), Chiricuţă (1, 1 din „7 metri”). Antrenor: Goran Kurtes.

Arbitri: Theodor Şerbu şi Andrei Vasilescu (ambii din Bucureşti).

Observator FRH: Radu Vlăduţ (Bacău).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 4/1 ratată – 5/3 ratate.

Eliminări „2 minute”: 3 (Bondar, Apetrei, Neagu) – 6 (Ana Gherman – 2), Vlaskalic, Sheiko, Shutska – 2).

Leave a Reply

Your email address will not be published.