Final perfect de cantonament: RK Zalek – CSM Ploieşti 26-35!

Handbalistele pregătite de Goran Kurtes au echilibrat, aseară, bilanţul turneului din Slovenia reuşind ca, după un eşec, 25-26, cu Podravka Koprivnika, şi o remiză, 27-27 cu Krim Ljubljana, să se impună, aseară, în faţa formaţiei de pe locul al 4-lea din Slovenia, RK Zalek, cu un clar 35-26 (15-13).

Disputată pe terenul adversarelor, partida a fost însă mult mai strânsă decât lasă impresia scorul final, gazdele ţinându-se scai de ploieştence până prin minutul 45, când tabela indica doar trei goluri avantaj în favoarea CSM-ului: 18-21. Finalul a fost însă unul perfect pentru elevele lui Goran Kurtes, care au înscris nu mai puţin de 14 goluri şi au încasat doar 8, aşa că, la final, s-a consemnat un 35-26 care nu lasă loc de alte comentarii.

Tehnicianul CSM-ului a folosit aceeaşi formulă de start ca în jocul cu Krim, adică E. Şerban – Dincu (1 gol), Vlaskalic (3), Sheiko (6), I. Dinu (2), Toth (5), O. Ionescu (5), apelând, ulterior, şi la Cristescu, Ifrim – Chiricuţă (1), R. Ştefan (1), M. Roman (3), Ana Gherman (1), Balaban (1) şi C. Preda (6). Singura jucătoare care nu a evoluat a fost extrema dreaptă Adriana Vasilescu, care, la încălzire, a simţit o uşoară durere la glezna stângă şi a preferat să nu rişte o accidentare mai gravă.

Mai trebuie spus că meciul amical de ieri a făcut parte dintr-o manifestare mai amplă a clubului RK Zalek, înaintea întâlnirii disputându-se alte partide în care au fost implicate echipele de juniori ale grupării slovene şi formaţii alcătuite din părinţii copiilor.

Astăzi, handbalistele de la CSM Ploieşti vor reveni, în jurul orei 15.00, în ţară, primind câteva zile libere pentru sărbătoarea Crăciunului. Reluarea pregătirilor este planificată pentru luni, săptămâna viitoare urmând să înceapă, de fapt, cu două meciuri de verificare, ambele la Ploieşti, în compania revelaţiei turului de campionat din Liga naţională feminină, SCM Craiova. Primul joc este programat luni seară, de la ora 18.00, iar cel de-al doilea, marţi dimineaţă, de la ora 10.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.