Alberto Biro, argint la Campionatul European de Juniori!

Sportivul clubului nostru, Alberto Biro, a devenit, astăzi, la Anapa (Rusia), vicecampion european de juniori, pierzând în finala categoriei „75 kg” în faţa rusului Valid Kakaev. Boxerul pregătit la CSM Ploieşti de Titi Tudor şi Adrian Pârlogea a fost nedreptăţit, însă, clar de arbitri, care i-au dat decizia la puncte adversarului său la capătul unei partide în care a fost evident că Biro a fost mai bun, în special ultima repriză fiind dominată clar de român. Dar, cum competiţia a avut loc în Rusia, probabil că era nevoie cel puţin de un knock-down pentru ca Alberto să aibă o şansă la medalia de aur.

Pentru a ajunge în finală, Alberto Cristian Florin Biro a fost nevoit să treacă, pe rând, de Leo Cvetkovic (Croaţia) – 3-0 la puncte, Martin Kubat (Ceahia) – 3-0 la puncte, Van Melkumyan (Armenia) – 3-0 la puncte şi, în semifinală, de Georgi Traikov (Bulgaria) – 2-1 la puncte.

Pentru Biro, care este doar în primul an de juniorat, fiind, prin urmare, mai mic decât majoritatea adversarilor, performanţa de anul acesta reprezintă un progres, în 2013 el fiind medaliat cu bronz în cadrul aceleiaşi competiţii, găzduită atunci tot de Anapa.

România a deplasat în Rusia un lot de nouă pugilişti sub comanda lui Titi Tudor (coordonator), Robert Băeatu şi Adrian Pârlogea şi revine în ţară cu două medalii, la argintul lui Biro adăugându-se bronzul lui Florin Şchiopu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.