Cetate cucerită în ultimul sfert de oră

Handbalistele pregătite de Goran Kurtes au reuşit, astăzi, să bifeze cea de-a patra victorie consecutivă în faţa propriilor suporteri, „victimă” fiind CSM Cetate Devatrans, însă chiar dacă scorul arată o diferenţă clară, 28-23, succesul s-a conturat greu, doar în ultimul sfert de oră al partidei. A fost o reuşită a ECHIPEI, dovadă şi că nu mai puţin de nouă jucătoare şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor, dar şi că portarii folosiţi, Şerban şi Ifrim, au contribuit cu intervenţii inspirate în momente delicate ale meciului.

Debutul a fost greu, chiar dacă Ana Gherman a început cu o „dublă” şi a pus CSM-ul avantaj în minutul 5 (2-1). Au urmat trei goluri ale oaspetelor, o cursă după egalare a fetelor noastre, până în minutul 17 (5-5), apoi un final de primă repriză cu ambele formaţii trecând în avantaj, fără a reuşi desprinderea clară.

A fost 12-13 la pauză, iar partea secundă a început cu acelaşi ritm al golurilor, când la o poartă, când la cealaltă, impresia fiind că se va merge aşa până la final, când va decide inspiraţia de moment a unei jucătoare. Spre jumătatea reprizei, după câteva ratări incredibile în situaţie de „singur cu portarul”, CSM-ul a trăit periculos, pentru că, în loc să se desprindă la două-trei goluri, s-a văzut în situaţia de a fi în urmă pe tabelă: 18-20 (minutul 42). A fost însă momentul în care ploieştencele au schimbat ritmul şi au întors soarta partidei, intervenţiile Alinei Ifrim, facilitate şi de o defensivă care le-a trimis în dese rânduri pe oaspete în „joc pasiv”, şi jocul inspirat din atac făcând ca, după 10 minute şi un parţial de 7-1, scorul să fie net favorabil CSM-ului ploieştean: 25-21.

Finalul n-a mai oferit mari emoţii, pentru că Goran Kurtes a cerut bine time-out la 25-22 şi a pus lucrurile în ordine pentru ultimele minute, aşa că s-a ajuns şi la diferenţa maximă de şase goluri (28-22), redusă în ultimele secunde de cea mai bună jucătoare a oaspetelor, Carmen Cartaş.

Cu încă trei puncte în cont, venite după un meci care a arătat cât de important este în handbal să ai un lot cât de cât echilibrat şi o rotaţie pe măsură, CSM Ploieşti s-a instalat pe ultima poziţie de play-off şi speră ca, după meciul din ultima etapă a turului, de la Constanţa, să-şi asigure o iarnă şi mai liniştită, cu un avans mai clar faţă de echipele de sub linie.

 

CSM Ploieşti – CSM Cetate Devatrans 28-23 (12-13)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 400.

CSM Ploieşti: Şerban (6 intervenţii) – Preda (3 goluri, 3 din „7 metri”), Sheiko (2), Ana Gherman (3), Shutska (2), Vlaskalic (5), O. Ionescu (1). Au mai jucat: Ifrim (9 intervenţii) – Roman (3), R. Ştefan (4), Dincu (5), I. Dinu, Balaban, Vasilescu, Chiricuţă. Antrenor: Goran Kurtes.

CSM Cetate: Miskovic – Simion (3 goluri), Krnic (7), Şovar, Din (1), Cartaş (7, 1 din „7 metri”), Rusu (1). Au mai evoluat: Suba, Poenaru – Malac (4), Tasic, Nicu, Stângu. Antrenor: Marian Muntean.

Arbitri: Anton Drăgănescu şi Adrian Eremia (ambii din Gorj).

Observator FRH: Viorel Vicea (Bucureşti).

 

Staisticile meciului

Aruncări „7 metri”: 4/3 transformate – 1/1transformată.

Eliminări „2 minute”: 1 (Ana Gherman) – 5 (Şovar – 2, Malac, Cartaş, Din).

Leave a Reply

Your email address will not be published.