Unul dintre cei mai promiţători tineri atleţi, transferat la CSM Ploieşti

Secţia de atletism a clubului nostru a reuşit un transfer spectaculos, izbutind să-l legitimeze pe Gabriel Bitan, un sportiv de mare perspectivă care vine de la CSŞ „Octav Onicescu” Şcoala 190 Bucureşti. În vârstă de 16 ani (e născut pe 23 iulie 1998), Bitan este liderul mondial la săritura în lungime la categoria lui de vârstă, anul trecut cucerind medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European, cu o performanţă de 7.41 m.

De atunci, a progresat şi a ajuns la un „personal best” oficial de 7.50 m, reuşit cu prilejul Campionatelor Naţionale de Seniori şi Tineret, de la Bucureşti, desfăşurate anul acesta. Realizare ce i-a garantat medalia de bronz la tineret (deşi, la acel moment, era doar… junior III, concurând cu sportivi chiar şi cu 8-9 ani mai mari) şi locul al 4-lea la seniori. Săritura a reprezentat cea mai bună performanţă mondială a unui sportiv în vârstă de 16 ani.

Tot anul acesta, a fost prezent la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing (China), acolo unde, deşi a concurat cu adversari mai mari cu un an decât el, a obţinut locul al 5-lea, cu o săritură de 7.41.

Gabriel Bitan se va pregăti de acum înainte sub comanda antrenorului coordonator al secţiei de atletism a CSM Ploieşti, Augustin Iancu, şi a profesorului Ionuţ Pungă, obiectivul fiind calificarea la Campionatul Mondial al cadeţilor, programat în iulie 2015, la Santiago de Cali (Columbia).

Leave a Reply

Your email address will not be published.